Festival arheološkog filma od 7. do 14. decembra u borskom Muzeju rudarstva i metalurgije 1Foto: Pixabay/Bru-nO

Narednih nedelju dana u Boru se održava 17. Festival arheološkog filma koji u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu organizuje Muzej rudarstva i metalurgije u Boru. Tokom trajanja festivala biće prikazano 11 filmova iz Rusije, Hrvatske i Srbije.

Ovogodišnji Festival arheološkog festivala u Boru počinje večeras projekcijom dva od sedam odabranih za prikazivanje, Arheoloških žurnala seminara arheologije u Istraživačkoj stanici Petnica, kao i ruskog filma Ipatijevski manastir u režiji Darje Andrianovne.

Arheološki žurnali petničkog seminara arheologije rađeni su prvenstveno za polaznike seminara, ali i sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa aktuelnim vestima iz arheologije u zemlji i svetu.

Na programu 17. Festivala arheološkog filma su Arheološka iskopavanja u zimskim jaknama, Egipatske mumije u petničkim rukama, Arheološki teren u 10 slika, Tajne Kosančićevog Venca I i II, Stojte, galije viminacijumske i Put oko sveta za 10 minuta, arheološki žurnali snimani 2019. i 2020. godine.

Takođe, tokom trajanja festivala biće prikazani i filmovi Pskovski kremlj i lavra ruske režiserke Marije Samojlove, Praistorijska noć Venere i Marsa (Prapovjesna noć Venere i Marsa) u režiji Darka Puharića iz Hrvatske i srpsko-australijski film DIGLIFE Serbia režisera Krisa Dejvisa.

Festivalske projekcije počinju od 18 sati, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari