Festival autorskog filma u Beogradu krajem novembra 1Foto: Unsplash/Felix Mooneeram

Ovogodišnji, 28. po redu Festival autorskog filma biće održan od 25. novembra do 2. decembra. Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u još nekoliko bioskopa u Beogradu.

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena umetnička filmska ostvarenja. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara – ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

Broj posetilaca festivala raste iz godine u godinu, pa je tako prošle godine festival posetilo preko 30.000 ljudi, što ukazuje na značaj i neophodnost dešavanja ovakve manifestacije.

I ovogodišnje 28. izdanje kultnog festivala umetničkog filma publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.