Festival italijanskog filma od 21. do 26. maja u Jugoslovenskoj kinoteci 1Foto: Promo

U Beogradu će se od 21. do 26. maja, u Jugoslovenskoj kinoteci održati Festival italijanskog filma, u okviru drugog izdanja Nedelje italijanskog filma u svetu, “Fare Cinema”, uz podršku UniCredit Banke, i kao deo obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Publika će moći da pogleda 10 italijanskih filmova, a kao prateći događaj festivala predstaviće se film “Pirane”, koji je osvojio Srebrnog medveda na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu i koji od 23. maja počinje sa prikazivanjem u bioskopima širom Srbije.

Specijalna gošća festivala biće scenografkinja Lučija Nigri. Ona će 22.05. u 12.30 održati predavanje na Fakultetu primenjenih umetnosti, a iste večeri u 20:30 obratiće se publici u Kinoteci.

Na zatvaranju festivala biće priređen koncert u Kinoteci, nastupiće Mauro Maur i Fransoaz De Klose sa bendom koji će izvoditi filmsku muziku, uključujući dela Enija Morikonea.

Festival promoviše Ministarstvo spoljnih poslova Italije uz podršku diplomatsko-konzularne mreže i Italijanskih instituta za kulturu sa ciljem da predstavi najnoviju italijansku kinematografiju širom sveta.

Film PIRANE prikazivaće se od 23. maja u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari