Festival mladih pozorišnih stvaralaca od 1. do 6. oktobra u Leskovcu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Draga publiko – i vi koji pripadate struci, ali i vi koji ste ‘samo’ ljubitelji teatra, a zbog kojih i nastaju predstave – pozivamo vas da podržite Festival Metamorfoza ne samo zbog decentralizacije srpskog teatra, no i zbog budućnosti pozorišta uopšte.

Ta budućnost je, dabome, nepredvidiva ali će postati barem malo izvesnija ako se zajedno posvetimo onome do čega nam je, valjda svima, suštinski stalo – razvoju mladih pozorišnih stvaralaca, kazao je Željko Hubač, dramaturg i selektor predstava na Festivalu mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“, koji u Leskovcu traje od 1. do 6. oktobra.

Publika će u organizaciji Narodnog pozorišta u Leskovcu moći da pogleda šest predstava: „Ovaj će biti drugačiji“, „Pretposlednja panda ili statika“, „Pad“, „Sumnja“, „Balava“ i predstavu „Ako se probudiš ili kao da je važno“ koja će tom prilikom biti premijerno izvedena.

„Festival je zamišljen kao pregled najznačajnijih ostvarenja mladih pozorišnih stvaralaca u sezoni. Predstave u kojima dominiraju mladi su, dakle, prostor za selekciju, a u konkurenciji za nagrade su najmlađe snage našeg teatra. Ne jedino nagrade, nego i sama činjenica da su odabrane predstave stvarali mladi ljudi, trebalo bi da budu i potvrda njihovog talenta“, ukazao je Hubač i dodao da su ambicije leskovačkog Festivala mladih teatarskih stvaralaca velike, ali da uspeh ovog projekta, koji je danas samo jedan od brojnih domaćih festivala, zavisi ne samo od posvećenosti njegovih organizatora, nego i od kvaliteta produkcije koja bude nastajala u Srbiji – stepena odgovornosti domaćih pozorištnika prema mladima kao sopstvenoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari