Festival na kome publika odlučuje o programu 1

Tokom njegovog trajanja publika može i da prespava u Rexu i može da odlučuje o programu.

Festival će ugostiti četiri pozorišne predstave/performansa: „Igranka“ (Praktikabl), „U potrazi za izgubljenom knjigom“ (ansambl „Miraž“ i KUD Radivoje Popović), „Priče iz Terezina“ (Plavo pozorište), „Priče sa jedne sofre“ (Pod teatar). Druge festivalske noći svi okupljeni u Rexu zajedno će spavati i sanjati neke drugačije odnose među ljudima.

Ostale aktivnosti zavisiće prevashodno od svih učesnika festivala. Prve večeri, tokom otvaranja, okupljeni će imati priliku da predlože aktivnosti za svaki festivalski dan, dogovore se o načinu odlučivanja i izjasne u kojoj meri u koje od njih žele da se uključe. Tako će izgled, struktura i sadržaj festivala zavisiti od onih koji ga budu koncipirali tog i narednih dana. Tako osmišljen i postavljen festival će postati nova mala država, razuđenih granica, nejasne nacionalnosti i sa težnjom da se uspostavi i postoji kao horizontalna „struktura“, stoga zajednica onih koji su prisutni.

Svi programi festivala Van okvira / Off Frame su besplatni za publiku. Izvedbeni prostori su pristupačni za korisnike/ice kolica. Na predstavama je obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik, kao i naracija za slepe i slabovide osobe. Festival je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda.