Festival ste oteli od dece, a ne od mene 1Foto: Freeimages/Magda S

Na nedavno objavljeno saopštenje Ilije Tatića, direktora Otvorenog univerziteta u Subotici koji je izvršni producent Međunarodnog festivala pozorišta za decu u ovom gradu, reagovao je Slobodan Marković…

… idejni tvorac festivala i autor programa, kao i njegov direktor koji je nedavno zajedno sa pojedinim članovima Saveta festivala podneo ostavku. Uz napomenu da je Tatićevevo saopštenje, „namerno ili slučajno“ upućeno isključivo njemu, Markoviće se pita: „Ne znam iz kog razloga ne odgovarate i članovima Saveta u ostavci, koji su zajedno sa mnom napisali i potpisali demanti?“

On dalje konstatuje da Tatić na preuzima odgovornost ni za šta i dodaje: „Mislim da je jedan od razloga taj što Vam uskoro ističe mandat na mestu na kome ste se pre nekoliko godina na volšeban način našli. Zato se sada iz petnih žila borite da po svaku cenu ostanete na direktorskoj poziciji, čak i ako je ta cena budućnost Festivala.

Ne prezate ni od čega, obmanjujete i dalje javnost ne odgovarajući na pitanja ko je napravio selekciju i ko zapravo upravlja Festivalom. Možda smo to mi koji smo dali ostavke?! Ne znam s kojim pravom zloupotrebljavate naša imena, koja se i u trenutku dok ovo pišem nalaze na sajtu Festivala (dokazi u prilogu)? S kojim pravom, bez ikakvog ugovora sa mnom, koristite i dalje moj autorski program i menjate ga bez moje saglasnosti, iako sam, sa članovima Saveta, podneo ostavku upravo zbog toga što nisam hteo da pristanem na dalju zloupotrebu mog imena i dela?“, ističe Marković i dodaje da je Festival njegov projekat koji je doneo Otvorenom univerzitetu kome je poverena njegova organizacija.

Marković naglašava i da festival nikad nije poslovao sa gubitkom niti ostao bez podrške, a da se problemi gomilaju sa dolaskom Tatića na čelo Otvorenog univerziteta. On takođe zamera Tatiću da kao novopostavljeni direktor nije dočekivao goste festivala, već je otišao na Kanski festival. Marković dodaje i da Savet Festivala „nije prihvatio, a samim tim ni usvojio“ finansijski izveštaj za 2017. godinu.

Uz zaključak da je Tatić „oteo nešto vredno“ ne od njega nego od dece, Marković sa žaljenjem konstatuje da se umesto obeležavanja četvrtvekovnog jubileja, sve završilo u ovim razmiricama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari