Festival u više od 10 gradova Srbije 1Foto: Facebook

U više od 10 gradova u toku je jednomesečni festival nezavisne kulture Na sopstveni pogon (NSP), a slogan ovogodišnjeg, četvrtog festivalskog izdanja je – Novi prostori kulture, saopštili su organizatori.

Brojni programi koji očekuju publiku u više od deset gradova u Srbiji okupiraju javne prostore, istražuju nove domete savremenih umetničkih praksi, pozivaju na dijalog u zajednicama i postavljaju pitanja, zajednički tražeći odgovore, navodi se u saopštenju Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.

Uz Zrenjaninm, u kojem će tokom septembra biti realizovan niz programa, festivali slede i u Kragujevcu (KRAF) i Subotici (Gifest), a projekcije filmova, razgovore, izložbe, performanse i umetničke intervencije nastale Na sopstveni pogon publika će pratiti još u Novom Sadu, Čačku, Požegi, Novom Pazaru, Šapcu, Ivanjici i Užicu.

Poseban deo programa čine radionice koje publiku pozivaju na direktno učešće, otkrivajući manje poznata mesta kulture u Srbiji. Udruženje Satibara će tako sredinom meseca biti domaćin dvodnevne filmske radionice u Banatskoj Dubici, a AgoraArt Action svakog vikenda, počevši od 8. septembra organizuje radionice pozlaćivanja u napuštenoj fabrici „Sloboda“ u Beloj Crkvi.

U realizaciju programa na ovogodišnjem festivalu koji odlikuje višedimenzionalnost izraza i neobični spojevi različitih umetničkih disciplina, uključeno je više od 35 različitih organizacija, poručuju organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari