Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

“Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine Festival uličnih svirača nastavlja višegodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti”, poručuju organizatori.

Festival uličnih svirača već 19 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik ili umetnica izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su, kako se nvodi u saopštenju, dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala, ove godine postoji više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:

1. Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.

2. Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)

3. Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 mb), kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa jutjuba ili sličnih onlajn platformi). Osim toga, neophodno je poslati i kratku biografiju učesnika, grupe ili trupe (do 3000 karaktera). Prijave koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijave za konkurs potrebno je ispuniti na zvaničnom sajtu Festivala (www.ulicnisviraci.com) najkasnije do 1. juna 2019. godine, Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Povezani tekstovi