Film "Brat i sestra" s Kanskog festivala pravo na veliko platno Festivala francuskog filma 1Foto: Imdb

Pravo s Kanskog festivala, na repertoar Festivala francuskog koji počinje večeras i traje do 19. juna stiže i ostvarenje, „Brat i sestra“ ( Frere et Soeur) francuskog reditelja Orno Desplečina ( Arnaud Desplechin ).

Ovaj eksluzivni naslov, koji će kako se poručuje obradovati sve ljubitelje francuske kinematografije stiže od višestruko nagrađivanog reditelja sa bogatom filmskom karijerom, koji je glavnu žensku ulogu u filmu podario poznatoj francuskoj glumici Marion Kotilard ( Marion Cotillard), dobitnici Oskara 2008.godine za vodeću ulogu u filmu „Mame“ (La mome).

Film „Brat i sestra“  govori o odnosu brata i sestre koji se bliže pedesetim – Alis je glumica, Luj je bio učitelj i pesnik.

Oni više ne razgovaraju jedni sa drugima i izbegavaju jedni druge više od dvadeset godina, ali smrt njihovih roditelja nateraće ih da im se ukrste putevi.

Kotilardova, koja igra glavnu žensku rolu u svojoj karijeri dobila je dosad 82 nagrade i imala oko 119 nominacija.

S njom je na velikom platnu ovoga puta zaigrao i poznati francuski glumac, takođe nosilac brojnih  filmskih nagrada Melvil Poupaud ( Melvil Poupaud) poznat i po filmskoj avanturi i akciji „Brzina“ ( Speed racer ) iz 2008.godine. kao i po drami „Vreme je za odlazak“ iz 2005. godine (Le temps qui reste.)

Reditelj Desplečin je poznat po filmovima „Kraljevi i Kraljica“ ( Rois et reine); misteriji trileru iz 1992.godine „Sentinel“, kao i drami iz 1991. godine „Život mrtvih“ ( La vie des morts).

Podsetimo, film koji će večeras od 21 sat otvoriti festival na Kosančićevom vencu je „Don Žuan“ reditelja Serža Bozona, gosta festivala, dok je ekskluzivni naslov koji će zatvoriti festival drama iz 2022. godine „Hronologija nasilja“, višestruko nagrađivanog reditelja Manuela Šapire, koji će takođe biti jedan od gostiju.

Autentičnu mušku ulogu u filmu tumači Dali Bensalah (Dali Benssalah) koji je zapažen i po ulozi u pretposlednjem Džejms Bondu iz 2021. Godine «Nije vreme za umiranje »( No time to die).

Trejler filma “Brat i sestra” možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=OKmkRdqYupw

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari