Film "Koncert za mir" na repertoaru KRAF-a večeras u kragujevačkom SKC-u 1Foto: Miroslav Petrović

Večeras, u 19 sati u Kontakt galeriji SKC-a na repertoaru 15. KRAF-a održaće se projekcija dokumentarnog filma „Koncert za mir” povodom 30 godina od prve antiratne muzičke manifestacije u Srbiji.

Posle projekcije u okviru POP Foruma održaće se razgovor na temu „Angažovanost popularne kulture” sa učesnicima i „čuvarima” sećanja „Koncerta za mir” Draganom Zekom Todorovićem, Nebojšom Veljkovićem Gujom i Ivanom Kovačevićem.

Petnaesti, jubilarni KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma), ove 2021. godine je posvećen nasleđu u smislu promocije kulture sećanja i obeležavanja značajnih datuma i simbola, vezanih za grad i državu.

Ove godine, na repertoaru KRAF-a su i prvi „bunker-film” sniman u Kragujevcu, kampanje „Yugo – Amerika”, tridesetogodišnjice od prve muzičke antiratne manifestacije i pola veka od najvećeg skupa u oblasti kulturne politike – oba održana u ovom gradu.

Festival nastavlja sa svojom misijom promovisanja filmova i autora koji se bave antiratnim regionalnim temama, domaćim socijalnim, kao i mladim akademskim snagama Srbije i revijalnim pregledom nezavisnog sveta filma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari