Film o Areti Frenklin i organizacija "Krov nad glavom" otvorili Slobodnu zonu 1Foto: Slobodna Zona / Free Zone Film Festival

Prijekcijom filma „Areta Frenklin- Amazing Grace“ u rasprodatoj Kombank dvorani svečano je otvoreno 15. izdanje festivala Slobodna zona.

Slavljeničko izdanje festivala zaokružuju filmovi iz selekcije „Najbolje od Slobodne Zone“ koji se prikazuju u Jugoslovenskoj Kinoteci, kao i program „30 godina od pada Berlinskog zida“ u okviru koga najveće interesovanje vlada za film Vima Vendersa Nebo nad Berlinom, prenosi N1.

Gledaocima će se na sve tri projekcije predstaviti i rediteljka filma „Dnevnik Diane Budisavljević“, Dana Budisavljević, kao i neki od glavnih protagonista filma, svedoci koji su spaseni zahvaljujući akciji Diane Budisavljević.

Festival su zvanično otvorili predstavnici organizacije „Krov nad glavom“, koji su poručili da se izvršiteljima u Srbiji mora stati na put.

„Od 1. januara 2020. godine stupaju na snagu Izmene Zakona o ivršenju i obezbeđenju, koje će još više da kriminalizuju i samoodbranu, i solidarnu podršku. Jedini način da se odbranimo jeste da nas od 1. januara na svakom iseljenju bude više nego što oni mogu da pohapse. Tako da, pratite našu Fejsbuk stranicu, pratite najave narednih akcija i hajde da svaki hauster, svaki prag, svako dvorište pretvorimo u slobodnu zonu“, poručili su iz „Krova nad glavom“ na otvaranju festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari