Film "Presuda" Dore Jung na festivalu u Veneciji 1Foto: Pixabay/Bru-nO

 Na programu zvanične selekcije venecijanskog Festivala kratkog filma Ca’ Foscari, koji bi trebalo da se održi od 3. do 7. maja, nalazi se i srpski film „Presuda“ Dore Jung.

Kako je najavljeno trebalo bi da bude prikazan 5. maja u Auditorijumu svete Margarite u Veneciji iz 9. veka, koji je pretvoren u pozorište i bioskop.

Ca’ Foscari je prvi festival evropskog filma koji su pokrenuli studenti italijanskih univerziteta uz podršku profesora i profesionalaca iz sveta kinematografije. Reč je o međunarodnom konkursu otvorenom za studente filma iz celog sveta, koji je tokom 12 godina postao važan orijentir kako za mlade filmske umetnike, tako i za profesionalce i publiku.

Ove godine u žiriju Festivala su: francuska rediteljka i scenarista Kolin Sero, reditelj Frančesko Montanje i dugogodišnja programska savetnica Venecijanskog filmskog festivala Marina Motin.

Film „Presuda“ Dore Jung, koji su podržali Filmski centar Srbije i Ženska sigurna kuća, 2021. bio je u polufinalu Solunskog filmskog festivala. Reč je o savremenoj angažovanoj drami koja se bavi socijalnim problemima, a u filmu igraju: Hana Selimović, Miloš Timotijević, Lazar Đukić, Dušanka Stojanović Glid, Srna Đenadić i Danica Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari