Film Stefana Arsenijevića „Ljubav i drugi zločini“ poznati rumunski reditelj pretočio u predstavu 1Foto: Promo

Poznati rumunski reditelj i profesor na fakultetu u Bukureštu Theodor-Cristian Popescu postavio je na scenu film Stefana Arsenijevića „Ljubav i drugi zločini“

Ovo kinematografsko ostvarenje prema scenariju Arsenijevića, Srđana Koljevića i Bojana Vuletića, postavljeno je na scenu pozorišta Tamási Áron u Transilvaniji, a u predstavi glumi ceo ansambl ovog teatra.

– Bilo je neverovatno uzbudljivo i jako emotivno videti naše junake kako dobijaju novi život, govore na jeziku koji ne razumem, oživljavaju u jednom sasvim drugačijem umetničkom svetu. Fasciniran sam originalnim i efektnim rediteljskim konceptom koji je Cristian Popescu izmaštao da „otključa“ naš tekst. – kazao je Stefan Arsenijević.

On je dodao i da je duboko dirnut nadahnutom i posvećenom glumačkom igrom celog ansambla.

– Tokom cele predstave sam bio na ivici sedišta od uzbuđenja.-

Originalni film u produkciji Miroslava Mogorovića i filmske kuće Art & Popcorn, svetsku premijeru je imao na Berlinskom festivalu 2008. i ovenčan je sa više međunarodnih i domaćih nagrada. Glavne uloge su tumačili Vuk Kostić, Anica Dobra, Milena Dravić i Feđa Stojanović.

Radnja je smeštena na Novom Beogradu gde Anica, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da ukrade znatnu količinu novca i zauvek ode iz zemlje. Priča prati taj njen poslednji dan, od jutra do večeri.

Ona se tiho oprašta sa prijateljima i svima onima koji su činili njen život, čini sitne osvete o kojima je oduvek maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može sa sobom da ponese.

Kroz taj jedan dan mi sklapamo sliku njenog celog života. Sve bi manje-više išlo po planu da joj tog istog dana, Stanislav, mladić iz kraja, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav.

I ona počinje da se pita – šta ako je to ljubav njenog života? Pošto to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja večeri treba da odluči šta da uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari