Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

10. avgust – Mračna kula

Knjiga Stivena Kinga “Mračna kula” dobila je svoju filmsku adaptaciju. Poslednji viteški ratnik, Roland Dešain (Idris Elba) nalazi se u večitoj bitci s Valterom O’Dimom takođe poznatim i pod imenom Čovek u crnom (Metju Mekonahi). Odlučan je da ga spreči u uništenju Mračne kule koja u ravnoteži održava čitav naš univerzum. Dok sudbina svetova visi na tankoj liniji, dobro i zlo će se sukobiti u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland može odbraniti Kulu od Čoveka u crnom.

Dužina trajanja filma: 95 min

Žanr: fantazija, avantura

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor (IV), Abbey Lee

Režija: Nikolaj Arcel

11. avgust – Bilo jednom u Veneciji

Stiv Ford je privatni detektiv iz Los Anđelesa koji se povukao iz posla. Njegov profesionalni i privatni život počinje da se ruši kada njegovog voljenog psa Badija ukrade ozloglašena banda. Čitav niz ludih okolnosti dovodi ga dotle da se kladi sa bandom, dok ga u isto vreme ga progone dva osvetoljubiva brata Samoanca, debelokožca, i još nekoliko drugih mutnih likova.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 2

Kažu da je pas najbolji čovekov prijatelj, a Stiv nam pokazuje koliko daleko je čovek spreman da ode da bi ponovo bio sa njim.

Dužina trajanja filma: 94 min

Žanr: akcija, komedija

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Jason Momoa, Bruce Willis, Elisabeth Röhm

Režija: Mark Cullen, Robb Cullen

12. avgust – Emoji film

Sakriven duboko između tekstualnih aplikacija nalazi se Tekstopolis, užurbani grad u kome žive svi vaši omiljeni emotikoni nadajući se da će jednog dana upravo njih za korišćenje izabrati vlasnik mobilnog. U tom svetu, svaki emotikon ima samo jedan izraz lica – osim Đure, veselog emotikona koji je rođen bez filtera pa zbog toga na mnogo više načina može da izrazi svoje trenutno raspoloženje. Odlučan u nameri da postane “običan” kao i ostali emotikoni, Đura će zatražiti pomoć svog najboljeg prijatelja snalažljivog Baci Petra i poznate razbijačice šifri Buntovnice.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 3

Njih troje zajedno će otići na epsko putovanje kroz niz telefonskih aplikacija kako bi pronašli kod kojim će pokušavati da “poprave” Đuru. Ali kada samom telefonu zapreti mnogo veća opasnost, sudbina svih emotikona zavisiće od ovo troje nenadanih heroja koji će pokušati da spasu svoj svet od strašnog Brisanja.

Dužina trajanja filma: 86 min

Žanr: animirani, komedija

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Patrick Stewart, T.J. Miller, Jennifer Coolidge

Režija: Tony Leondis

13. avgust – Mamurni kumovi

U hit komediji “Mamurni kumovi” Dejvid, Tom i Grejam moraju prevesti leš svog prijatelja Luka nazad u London nakon što su se prilikom prisilnog sletanja aviona našli usred australijske pustinje. Momci su prepuni bola, krivice i njima karakteristične samoopsednutosti, ali i pod stalnom pretnjom Lukovog ludog rođaka Henrija. Ako im ne uspe da isporuče telo na vreme za sahranu, plati će to psihički i fizički.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 4

Dužina trajanja filma: 92 min

Žanr: komedija

Država/Godina: Australija/2017

Uloge: Xavier Samuel, Kris Marshall, Dacre Montgomery

Režija: Mark Lamprell

14. avgust – Amitivil: Buđenje

Bel, njena mala sestra DŽulijet i njen komatozni brat blizanac, preselili su se u novu kuću sa svojom samohranom majkom DŽoanom, kako bi uštedeli novac i plaćali bratovo skupo lečenje. Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kući, uključujući i čudesni oporavak brata i Beline užasne noćne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve – ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuću.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 5

Dužina trajanja filma: 85 min

Žanr: horor, triler

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Bella Thorne, Cameron Monaghan, Jennifer Jason Leigh, Jennifer Morrison, Mckenna Grace

Režija: Franck Khalfoun

15. avgust – Straton

Film prati specijalnog agenta britanske kraljevske mornarice DŽona Stratona koji u saradnji sa irskom obaveštajnom službom otkriva međunarodnu terorističku mrežu. Film je baziran na prvom od osam romana autora Dankana Falkonera, bivšeg člana britanskih specijalnih jedinica.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 6

Dužina trajanja filma: 85 min

Žanr: akcija, triler

Država/Godina: Velika Britanija/2017

Uloge: Connie Nielsen, Tom Felton, Gemma Chan

Režija: Simon West

16. avgust – Sladak život

Najpopularnije i najuspešnije ostvarenje Frederika Felinija na programu je Jugoslovenske kinoteke 16. avgusta. “Sladak život” je po žanru kombinacija drame i komedije. Glavni junak je rimski novinar Marčelo Rubini, nekadšnji ambiciozni književnik koji je primoran da zarađuje za život radeći za tabloid i prateći trivijalne priče, kao i život otmenog društva.

Filmski vodič od 10. do 16. avgusta 7

Radnja filma nema čvrstu narativnu strukturu već se sastoji od nekoliko epizoda koje prate nedelju dana u Rubinijevom životu.

Dužina trajanja filma: 174 min

Žanr: drama, komedija

Država/Godina: Italija, Francuska/1960

Uloge: Marčelo Mastrojani, Anita Ekberg

Režija: Federiko Felini

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari