Foto: Youtube Printscreen

13. jun- ROCKETMAN

– ROCKETMAN je epska muzička fantazija i neverovatna ljudska priča o periodu kada se Elton Džon probijao ka vrhu – istaknuto je u najavi filma koji se prikazuje svakodnevno u Konbank dvorani, u više termina.

Film prati fantastično putovanje i transformaciju od stidljivog i talentovanog klavijaturiste Redžinalda Dvajta do međunarodnog superstara Eltona Džona. Ovo je inspirativna i u isto vreme univerzalna priča sa kojom se mnogi mogu poistovetiti. Ispričana je kroz omiljene pesme Eltona Džona, koje izvodi zvezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svetskoj sceni pop kulture. U filmu ROCKETMAN takođe glume i Berni Topin, Ričard Mejden u ulozi Eltonovog prvog menadžera, Džon Rid i Brajs Dalas Hauard u ulozi njegove majke“ ukazano je o radnji filma.

13. – 16. jun – Četvrti Dok’n’Ritam

– Četvrti festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam biće održan na Dorćol Platzu,u Domu omladine Beograda i Domu kulture Studentski grad od 13. do 16. juna, a filmovi na programu tematski su povezani značajem pojma putovanja u životu muzičara i iskustvima koja ona donose – istakli su organizatori događaja i objasnili da je moto ovogodišnjeg festivala „Mi smo na putu, mi pravimo put“. „Stihovi Milana Mladenovića precizno opisuju program i atmosferu koju nosi D’n’R 04“ ukazuju oni, a kompletan program i filmovi koji će na festivalu biti prikazani mogu se naći na ovom linku : https://www.doknritam.com/

13. – 16. jun – Vizantrop festival – festival angažovanog etnografskog filma

Prvo izdanje Vizantrop festivala – festival angažovanog etnografskog filma će trajati od 13. do 16. juna i celokupan filmski program biće prikazan u bioskopskoj sali UK Parobroda. Pored takmičarskog dela programa, biće prikazani i filmovi u okviru informativnog programa „Nematerijalno kulturno nasleđe“. Osim filmskih projekcija, održaće se niz i predavanja (vizuelnih) antropologa i dokumentarista iz Srbije: Ivane Todorović, Igora Čoka i Vanje Ristić“ istakli su organizatori i dodali da Festival organizuje kolektiv Vizantrop u saradnji sa Centrom za Vizuelnu Antropologiju – VAC. Program festivala kao i filmske projekcije mogu se naći na ovom linku:
https://antropviz.wixsite.com/vizantropfest/program

14. jun – Videćeš večeras

– Premijera četvrtog kratkometražnog igranog filma Momira Miloševića „Videćeš večeras“,biće održana u bioskopu DKC-a, u 19 sati. U filmu igraju tinejdžeri Sara Matić, Strahinja Popović i Mateja Dimitrijević uz podršku Slobodana Bobe Beštića. Producent je Luka Bursać – saopštili su organizatori i dodali da će se „afterparti održati u klubu „Šećer“. Muziku će puštati junior i senior elektronske muzike i putovanja kroz vanzemaljske dimenzije u neonima – Frau Slau i Kasper. Kao predgrupa mladi punk rok band iz Beograda – Bednici.

15. jun – Keva

– Kod Keve su svi dobrodošli. Ali mnogo sreće pri povratku kući – ukazano je u opisu filma Keva koji je na repertoaru Kombank dvorane, svakodnevno u više termina.

Oskarovka Oktavija Spenser tumači lik Su En, žene koja živi mirnim i povučenim životom u malom gradu u Ohaju. Jednoga dana, tinejdžerka Megi, koja se tek doselila u grad, zamoli Su En da kupi alkohol za nju i njene drugove i Su En to doživi kao šansu da stekne nove, mlade prijatelje.

Ona nudi tinejdžerima mogućnost da piju alkohol a da posle ne voze do kuće tako što ih poziva u svoj podrum. Ali, postoje određena pravila: jedno uvek mora ostati trezno, nema psovanja, nikad ne ulaziti u kuću i obraćati joj se sa “Keva”! Ali Kevina ljubaznost počinje da prelazi u opsesiju, pa san o dobrom provodu postaje noćna mora ovih tinejdžera“ stoji u opisu radnje filma i dodaje se „Kevin podrum od najboljeg mesta u gradu postaje najstrašnije mesto na svetu“.

16. jun – Lice

Film Lice prikazuje se svakodnevno u Komvank dvorani, u više termina a radnja govori „ o Jaseku, koji voli hevi metal, svoju devojku i svog psa. Njegova porodica i stanovnici njegovog malog rodnog mesta posmatraju ga kao čudaka. On radi na konstrukciji koja bi trebalo da predstavlja najveću statuu Isusa na svetu. Kada ga teška nesreća potpuno unakazi sve oči su uprte u njega, dok on prolazi kroz prvu transplataciju lica u zemlji“.

19. jun – Mulan

Projekcija filma Mulan biće održana u Centru za kulturu Božidarac, u 20 časova, ukazali su organizatori i dodali: “Više od decenije nakon Diznijevog filma o Hua Mulan, snimljen je igrani film o mladoj ženi iz drevne Kine koja zauzima očevo mesto na bojnom polju. Džingle Ma kaže da u svojoj igranoj verziji „Mulan – rađanje ratnika” ne veliča jednu od najpoznatijih kineskih narodnih junakinja, već da su u centru pažnje ranjiva strana njene ličnosti i njen odnos sa drugim ljudima. Mulan u filmu igra kineska glumica Džao Vej. Film Mulan – rađanje ratnika je priča o ženi koja odlučuje da ode u rat umesto svog oca na 10 godina, nakon čega se vraća sa brojnim zaslugama“.

Povezani tekstovi