Filmski vodič od 19. do 25. jula 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

19.07. Mama Mia! Idemo ponovo.

Filmski vodič od 19. do 25. jula 2

Posle deset godina, nastavak filma Mama Mia! donosi nam nove detalje iz života glavnih junaka. Vraćamo se na grčko ostrvo Kalokeri uz novu muziku zasnovanu na pesmama grupe“ABBA”. Staru glumačku ekipu osvežile su Lili Džejms i Šer.

Uloge: Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stallen Skarsgard, Dominic Cooper, Cher, Andy Garcia

Karte za premijerne projekcije su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx

20.07. Ubistvo u Orijent ekspresu

Filmski vodič od 19. do 25. jula 3

Ovo je jedan od onih filmova koji vas baca u moralne dileme. Da li su pravila i kazne isti za sve, ili možemo dopustiti da se aršini menjaju u zavisnosti od konteksta?

Film “Ubistvo u Orijent ekspresu” je krimi drama, rađena po jednom od najpoznatijih romana Agate Kristi. Nakon još jednog u nizu uspešno rešenog slučaja, belgijski detektiv, Fransoa Poaro, nalazi se u luksuznom vozu koji putuje Evropom. Iako uporan u nameri da je vreme za odmor, vrlo brzo, detektiva upošljava istraga oko ubistva jednog od putnika.

Kada se eliminišu Poaro, njegov prijatelj i nastradali, ostaje 13 osumnjičenih. Ko je ubica, možete saznati ovog leta u Jugoslovenskoj kinoteci.

21.07. Neviđeni 2

Filmski vodič od 19. do 25. jula 4

U filmu „Neviđeni 2“ iz radionice Dizni Piksar, Bob mora da bude pravi junak svakodnevnog života čime dobija priliku da se zbliži sa svojim najmlađim sinom, Džek Dežkom, čije supermoći, na tatino iznenađenje, počinju da jačaju.

U režiji Breda Birda i produkciji Džona Vokera i Nikol Grindl, „Neviđeni 2“ su osvojili svet nakon samo nekoliko dana prikazivanja. Ovaj film možete pogledati u bioskopu Fontana.

22.07. The greatest showman

Filmski vodič od 19. do 25. jula 5

Ovo inspirativna priča govori o težnjama malog

čoveka da se uzdigne do zvezda. Priča govori o Barnumu, velikom vizionaru  i biznismenu 19. veka koji osniva cirkus, koji publika pamti kao najveći spektakl ikada. On je uspeo da se, svojim idejama i radom, izvuče iz siromaštva i postane jedan od najbogatijih ljudi svog vremena.

Projekcija će se održati u Knez Mihailovoj ulici kod tržnog centra Rajićeva.

23.07. Mogućnost pobune

“Mogućnost pobune” je dokumentarac koji polazi od vremena u kome živimo i vraća se na period u kome nismo mogli da živimo jer smo bili okupirani. Nastao je tokom istraživanja o životu porodice Ribar, Slobodi Trajović i periodu u kom su oni živeli, u okviru projekta Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi.

U organizaciji Filmstreet-a, premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Mogućnost pobune” (režija: Ivan Stojiljković) zakazano je za 23. jul od 20.30h na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

24.07. Veliki san

Privatni detektiv iz Los Anđelesa, Filip Marlou, prihvata ponudu teško bolesnog generala Sternvuda da pronađe i zaustavi ucenjivače koji znaju da se njegova razmažena ćerka Karmen odala drogi. Marlou upoznaje i njenu sestru Vivijen, s kojom će ga razvoj događaja sve više povezivati. Trag ga vodi prema izvesnom Ediju Marsu i, generalno, krugu osoba vrlo upitnih moralnih kvaliteta. Počinju se, međutim, događati i zločini, pa se početnoj misteriji pridružuju nove nelogičnosti…

Režija: Howard Hawks

Jugoslovenska kinoteka u 20:30h

25.07. Plesna terapija

Filmski vodič od 19. do 25. jula 6

Kada Sandra Abot na proslavi penzionisanja njenog supruga otkrije da je on vara sa najboljom prijateljicom, njen čitav svet okreće se naopačke. Ona odlučuje da ode od kuće kako bi izbistrila misli i shvatila šta se dešava sa njenim životom. Utehu pronalazi kod starije sestre koja je njena potpuna suprotnost. Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx

Glumci: Imelda Stauton, Timothy Spall, Celia Imrie, David Hayman, John Sessions

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari