Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

  1. jul – Serendipity

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 2

Za vreme Božića pokušavajući da kupe isti par crnih rukavica upoznaju se Džonatan i  Sara. Iako su oboje već zauzeti, neodoljiva međusobna privlačnost dovela ih je do prvog dejta. Ona predlaže da svoje brojeve telefona ostave na novčanici od pet dolara i poleđini knjige, koje će sutradan biti prodate. Da li je suđeno da se ponovo spoje možete saznati na otvorenom bioskopu. Cvetni trg u 20:30 časova.

 

  1. jul – Nemoguća misija – razilaženje

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 3

U ovom filmu sjajni glumac Tom Kruz tumači lik sada već čuvenog agenta Itana Hanta. U šestom nastavku ove legendarne franšize pored Toma Kruza, glavne uloge tumače Rebeka Ferguson, Alek Boldvin, Vanesa Kirbi, Henri Kevil, Ving Rejms i mnogi drugi. Više projekcija biće održano u Cineplex bioskopima između 15 i 22 časova.

 

 

  1. jul – Voleti Eskobara

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 4

“Voleti Eskobara” je mafijaška biografska drama reditelja Fernanda Leona de Aranoa nastala prema memoarima Virdžinije Valeho. Donosi istinitu priču prepunu akcije i napetosti o usponu i padu kolumbijskog narko-bosa, zloglasnog Pabla Eskobara Gaviria. Film verodostojno opisuje Eskobara kao političara, čoveka naroda, razbojnika, zatvorenika, begunca i na kraju čoveka u bekstvu pred vlastitim smaknućem. Film će biti prikazan u ART bioskopu Kolarac u 21 čas. Cena karte je 250 dinara.

 

  1. jul – Let iznad kukavičjeg gnezda

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 5

Poglavica Bromden, američki Indijanac, za koga svi veruju da je gluvonem, priča priču o psihijatrijskoj ustanovi koju vodi svemoćna glavna sestra Rečed. U ovaj zastrašujući sivi svet stiže Randl Patrik Mekmarfi sitni prevarant slobodnog duha, koji će poremetiti rutinu ove bolnice. Jugoslovenska kinoteka u 18 časova.

  1. jul – Sikario 2 ratnik

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 6

Rat zbog droge na granici SAD-a i Meksika eskalira jer su karteli počeli trgovati teroristima širom američke granice. Kako bi pobedio u ovome ratu, savezni agent Met Brns će morati da se udruži sa živahnim Alehandrom. Bioskop Fontana, 17 časova.

 

  1. jul – Bulevar sumraka

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 7

Norma Dezmond je bila velika zvezda nemih filmova, ali sa pojavom tona njena popularnost pada do te mere da se ona povlači u svoju vilu van Los Anđelesa. Kada sticajem okolnosti jednog dana u njenu kuću uđe zgodni holivudski scenarista, ona mu brzo pokazuje scenario njenog života i moli ga da ga pročita i pripremi za snimanje. Jugoslovenska kinoteka 20:30 časova.

  1. avgust – Luis i drugari iz svemira

Filmski vodič od 26. jula do 1. avgusta 8

Ovo je nežna i simpatična filmska priča o jedanaestogodišnjem dečaku koji postaje prijatelj sa tri preslatka mala vanzemaljca, čiji je leteći tanjir pao u njegovu kuću. Dečak će njima pomoći da nađu ono zbog čega su došli, a oni će njemu pomoći da izbegne odlazak u internat i tu avantura počinje. Projekcija  će biti održana u Cineplex-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari