Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 1

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

28. mart – Bio dvaput jedan kralj

Film Bio dvaput jedan kralj prikazaće se danas na 66. Martovskom festivalu, u Domu omladine Beograd, u 17 časova.

To Blink Animation studio predstavlja priču o kralju koji ima podvojenu ličnost, živi u podvojenom vremenu u mahom podvojenom i podeljenom ekranu. Jedna njegova strana želi da postane Kralj Pesnik, a druga neustrašivi Kralj Ratnik. Oni dele istu svest, ali očajnički žele da se otarase jedan drugog, istaknuto je povodom radnje filma.

28. mart – Čekanje

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 2Kratki film The Wait / Čekanje će imati svoju svetsku premijeru na 66. Martovskom festivalu u Beogradu. Projekcija će se održati danas u 21. čas u Velikoj sali Doma Omladine zajedno sa još šest kratkih domaćih filmova koji se takođe premijerno prikazuju, istaknuto je u najavi događaja.

Povodom radnje filma ukazano je da u posleratnoj Jugoslaviji, sedmogodišnja devojčica otkriva svet reketa i prevare u koji je uvučen njen nevin otac. Ona provodi četiri dana u neizvesnom čekanju posmatrajući odrasle kako donose teške odluke. Film je inspirisano istinitim događajima.

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 328. mart – Iskra u tami

Svetska premijera kratkometražnog dokumentarnog filma „Iskra u tami“ biće prikazana na 66. Martovskom festivalu, danas u 19 časova, u Domu omladine Beograda.

28- 29. mart – SF Horori Džeka Arnolda

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 4Naučno fantastični horori  Džeka Arnolda biće prikazivani danas i sutra u MKC Kombinat u organizaciji Krajnji Program i Bioskop Mala Sloboda. Tokom dvodnevne revije majstora SF horora biće projektovani filmovi: It Came from Outer Space (1953), Creature from the Black Lagoon (1954), Revenge of the Creature (1955), Tarantula (1955), The Incredible Shrinking Man (1957), Monster on the Campus (1958).

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 529. mart – Ibarska Highway

Svetska premijera eksperimentalnog filma Ibarska Highway biće održana u petak u Domu omladine Beograd u 17 sati. U pitanju je eksperimentalni film o veštini poziranja i žili kucavici drumskog saobraćaja Srbije.

30. mart – Crni Anđeo

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 6Earth Hour filmsko veče u biće održano u Credo Restoranu i tim povodom će biti prikazan film “Crni Anđeo” u 20.30 sati. Veće oranizuju Dexin Film i Courtyard by Marriott Belgrade City Center .

Tokom sata za Planetu Zemlju, ugasićemo sva svetla. Tim povodom, pomoću projektora i platna puštaće se argentinsko-španski film “Crni Anđeo” (El Angel) u režiji Luisa Ortege, premijerno prikazan u Kanu u selekciji Un Certain Regard, koji je dobio nagradu žirija na ovogodišnjem FESTU. Ovo je argentinski kandidat za Oskara rađen po istinitim događajima i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru, saopštili su organizatori događaja.

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 731. mart – Dambo

Porodični dan u bioskopima Cineplexx biće održan u nedelju od 12 do 17 sati. Tim povodom prikazivaće se crtani film Dambo u animiranoj verziji, najavili su organizatori projekcije.

1. april – Mini retrospektiva filmova Dejvida Linča

Filmski vodič od 28. marta do 4. aprila 8U susret koncertu Tvin Piks zvezde Kristi Bel u Jazz kantini Lisabon (Chrysta Bell u Beogradu / Feels Like Love Tour ’19), u ponedeljak, dan pred koncert, u Kombank Dvorani biće održana Mini revija filmova Dejvida Linča, istakli su organizatori događaja.

Oni su ukazali da će se tim povodom na repertoaru naći tri čuvena ostvarenja ovog svetski priznatog reditelja: Tvin piks: Vatro hodaj sa mnom; Glava za brisanje i Izgubljeni auto put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari