Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

30. jun

Mesto zločina

Vizionarski triler scenariste i reditelja Majkla Petronija prepun je mračne atmosfere; njegova uznemirujuća mirnoća isprekidana je eksplozivnim sekvencama, a sve u svrhu slojevite i zadovoljavajuće misterije same priče.

Psihoterapeut Piter Bovers (Adrijen Brodi) već duže vreme ima noćne more i jezive vizije. Kada otkrije užasnu tajnu koju znaju svi njegovi pacijenti, on se na|e na putu koji ga vodi do rodnog grada koji je napustio pre mnogo godina. Baš tamo, u Fals Kriku, suočiće se sa rešenjem misterije stare decenijama, a koja krije tajnu njegovih čudnih i opasnih iluzija.

Dužina trajanja filma: 90 min

Država/Godina: AUS/2015

Žanr: drama, misterija, triler

Glumci: Adrien Brody, Sam Neill, Robin McLeavy, Bruce Spence, Jenni Baird, Chloe Bayliss

Režiser: Michael Petroni

1. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 2

VDDŽ – Veliki dobroćudni džin

„VDDŽ – Veliki dobroćudni džin“ priča je  o jednom neobičnom prijateljstvu – izme|u desetogodišnje devojčice Sofi iz Londona i misterioznog diva koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svetom džinova. Film je zasnovan na knjizi slavnog pisca za decu Roalda Dala, i govori o hrabrosti, ljubavi, rastancima i dečijim strahovima, kao i koliko jedan džin, iako je veliki i snažan, može zapravo da bude nežan i dobroćudan.

Ovaj naslov prethodno je adaptiran kao animirani film za britansku televiziju 1989. godine, a nova ekranizacija ponovo je ujedinila Spilberga i scenaristkinju filma „E.T. vanzemaljac“ Melisu Matison (inače, nagra|ivana autorka i bivša supruga Harisona Forda, preminula je prošle godine). Film koji je svetsku premijeru imao na nedavno održanom Filmskom festivalu u Kanu ponovo je povezao i Spilberga i Marka Rajlansa, koji ove godine dobio Oskara za ulogu u filmu slavnog reditelja „Most špijuna“.

Dužina trajanja filma: 115 min

Država/Godina: USA/2015

Žanr: fantazija

Glumci: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Bill Hader

Režiser: Steven Spielberg

2. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 3

Rasprskavanje

Rok legenda Merijen Lejn (Tilda Svinton) oporavlja se na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa svojim partnerom Polom (Matijas [unarts) kada Hari (Rejf Fajns), slavni muzički producent i njen nekadašnji ljubavnik, stiže iznenada sa svojom ćerkom Penelopi (Dakota DŽonson). Hari narušava ustaljeni mir i odmor zaljubljenog para donoseći sa sobom eksploziju nostalgije od koje se ne može pobeći. „Rasprskavanje“ je senzualan portret žudnje, ljubomore i muzike, okupan mediteranskim suncem.

Dužina trajanja filma: 120 min

Država/Godina: FRA, ITA/2015

Žanr: drama

Glumci: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson

Režiser: Luca Guadagnino

3. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 4

Velika iluzija 2

Četiri jahača (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) vraćaju se u nastavku uzbudljivog trilera koji je oduševio publiku širom sveta. Godinu dana nakon što su nadmudrili FBI i dodvorili se javnosti u stilu Robina Huda, iluzionisti se pripremaju za veliki povratak na scenu. Vraćaju se kako bi razotkrili neetičku praksu tehnološkog magnata koji ih je primorao na pljačku. Njihova jedina nada je da izvedu još jedan spektakularan trik kojim će otkriti ko stoji iza cele priče.

Dužina trajanja filma: 115 min

Država/Godina: USA/2016

Žanr: akcija, triler

Glumci: Lizzy Caplan, Mark Ruffalo, Daniel Radcliffe

Režiser: Jon M. Chu

4. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 5

Dok nisam srela tebe

Romantičnih filmova poslednjih godina ima sve manje na bioskopskim repertoarima. Filmovi o superherojima, komedije i animirana ostvarenja dominiraju u mračnim salama, a tek ponekad pojavi se neka ljubavna priča. Jedna od njih je „Dok nisam srela tebe“ nastala na osnovu istoimenog hvaljenog bestselera Džodžo Mojes.

Kada Lu neočekivano izgubi posao konobarice, mora da prihvati da radi kao negovateljice Wila Trajnora, čoveka koji je nekad bio bogati bankar avanturističkog duha i živeo punim plućima, a čiji je život sada u potpunosti promenjen. Vil je nakon tragične nesreće izgubio volju za životom i sada sve drži na distanci. Lu odbija da se ponaša u skladu s njegovim raspoloženjima i upravo će njena narav biti ono što će ga trgnuti.

Dužina trajanja filma: 110 min

Država/Godina: USA/2016

Žanr: drama

Glumci: Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman, Charles Dance, Matthew Lewis, Vanessa Kirby

Režiser: Thea Sharrock

5. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 6

Warcraft – Početak

Ako još uvek postoji neko ko nije pogledao film „Warcraft – Početak“, trk u bioskop. Ostvarenje koje ruši sve rekorde gledanosti u domaćim i svetskim bioskopima, nastalo je na osnovu čuvene video igrice, koja je s druge stran einspirisana literarnim svetom Dž. R. R. Tolikina.

„Warcraft: Početak“ je epska avantura o sukobu nastalom nakon sudara svetova. Mirno carstvo Azerota stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici beže iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svet. Kad se portal otvori da spoji ova dva sveta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dve zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma. Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gde se svako bori za nešto.

6. jul

Filmski vodič od 30. juna do 06. jula 7

Obaveštajci

Priča prati nekada maltretiranog štrebera koji je postao smrtonosni CIA agent u trenutku kada se vraća kući na proslavu godišnjice mature. Tvrdeći da je na tajnoj misiji, on će zatražiti pomoć nekada „rmpalije s kampusa“, a sada računovo|e kom nedostaju slavni dani. Ali dok ovaj staloženi čovek shvati u šta se upustio, biće prekasno da se izvuče, a njegov nepredvidljivi novi prijatelj uvući će ga u svet pucačine, izdaje i špijunaže u kom obojica mogu da poginu na sto i jedan način.

Država/Godina: USA/2015

Žanr: komedija

Glumci: Dwayne Johnson, Kevin Hart Režiser: Rawson Marshall Thurber 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari