Filmski vodič od 6. do 12. septembra 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

6. septembar – Meksikanac

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 2

Na Cvetnom trgu očekuje vas duhovito ostvarenje „Meskikanac“ sa Bred Pitom i Džulijom Roberts u glavnim ulogama. Film počinje u 20 i 30.

Džeri Velbah je sitni kriminalac koji radi za mafiju. Suočen je sa dva ultimatuma…

Sa jedne strane, njegov mafijaški šef želi da on ode u Meksiko, gde treba da dođe u posed dragocenog antikvarnog pištolja poznatog kao “Meksikanac”. Time bi se iskupio za svoje prethodne greške. Ako ne uspe, snosiće ozbiljne posledice.

Drugi ultimatum nameće mu njegova devojka Samanta koja želi da Džeri, po svaku cenu, prekine veze sa mafijom. Zaključivši da mu se više isplati da razljuti devojku a ostane živ, Džeri odlazi preko granice, gde lako nalazi pištolj. Problemi počinju kada krene nazad u Ameriku. Pištolj, navodno, sa sobom nosi prokletstvo! Nakon serije nesporazuma i problema, Džeri je ubeđen da je priča o prokletstvu više nego tačna…

7. septembar – Dovlatov

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 3

Film prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina. Sergej Dovlatov se bori da sačuva svoj talenat i dostojanstvo dok gleda kako moćna državna mašinerija mrvi njegove prijatelje umetnike.

Film možete pogledati u bioskopu Fontana od 14 i 50 časova.

8. septembar – Dobro sam je poznavao

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 4

Adriana je privlačna mlada djevojka iz provincijskog gradića koja seli u Rim u potrazi za slavom i boljim životom. Isprva radi u frizerskom salonu, a potom prelazi u lokalno kino. Družeći se s dobrostojećim muškarcima umjesto ljubavi i podrške, nalazi na ravnodušnost i usamljenost. Svi u njoj samo površno vide ljepotu koju žele iskoristiti. Sreća je ne prati ni u profesionalnom, ni u osobnom životu.

Jugoslovenska kinoteka od 20 i 30.

9. septembar – Džungla na asvaltu

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 5

Po izlasku iz zatvora okoreli kriminalac Dok Ervin želi da sprovede u delo jedan svoj stari plan – pljačku draguljarnice. Uz pomoć Alonsa, advokata sa vezama u svetu kriminala, oformio je bandu za tu akciju. Pljačka, iako do detalja planirana, nije prošla po planu. skoro se situacija razvija tako da pljačkaši postaju žrtva pljačke.

10. septembar – Opatica iz pakla

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 6

Kada časna sestra u Rumuniji oduzme sebi život, Vatikan će poslati dva sveštenika i opaticu da istraže njenu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Rizikujući ne samo svoje živote, već i veru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamernom silom u obliku iste demonske časne sestre koja je terorisala publiku u filmu „Anabel 2: Stvaranje zla”.

Bioskop Fontana od 21 čas.

11. septembar – Jesen u Njujorku

On je čuveni plejboj od 48 godina, Vil Kejn, skoro da nema naslovnice na kojoj nije bio, što zbog uspešnog posla koji vodi, što zbog mnogobrojnih avantura.

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 7

Ona ima samo 22, zove se Šarlot Filding i živi sasvojom bakom. Umetnička je duša, i ne vodi pompezan život poput njega. Iako tako mlada – suočila se sa najgorim – boluje od raka. Međutim, ona to krije od njega i tek mu saopštava posle njihove prve zajedno provedene noći, kada joj on u nameri da vec prekida vezu, stavlja do znanja da ne očekuje s njim ništa što traje.

Vil shvata da je Šarlot nepredvidiva i neobična devojka kakvu je jednom davno sreo, i malo po malo – zaljubljuje se u nju. Osoba na koju ga ona podseća je njena pokojna majka, sa kojom je on takođe imao vezu.

Utorak ispred UK „Parobrod“ od 20 i 30.

12. septembar – Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, starleta Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu Grad iluzija.

Filmski vodič od 6. do 12. septembra 8

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je „protrčala“ kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Jedan od njenih ljubavnika iz kasnijeg života, glumac Piter Tarner, predstavlja priču o poslednjim godinama njenog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih „filmskih zvezda“.

Bioskop Fontana od 19 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari