Filmski vodič od 6. do 13. jula 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

6. jul – Ćale moje bivše

Otac radoholičar odlučuje da poseti svoju ćerku koju dugo nije video. Po dolasku u Los Anđeles, shvata da je raskinula sa dečklom i da je nestala. Udružuje se sa njenim bivšim i počinje potraga za ćerkom tokom jedne neočekivano lude noći.

Dužina trajanja filma: 86 min

Žanr: komedija

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: J.K. Simmons, Emile Hirsch, Analeigh Tipton, Kristen Schaal, Shannon Woodward

Režija: Gavin Wiesen

7. jul – Spajdermen: povratak kući

Novi Piter Parker/Spajdermen (Tom Holand), koji je svoj debi ostvario u blokbasteru “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje svoj samostalni put pod svojim novopronađenim identitetom u filmu “Spajdermen: Povratak kući”. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživeo sa Osvetnicima, Piter se vraća kući u kojoj živi s tetkom Mej (Marisa Tomej), gde ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Toni Stark (Robert Dauni Džunior).

Filmski vodič od 6. do 13. jula 2

Piter pokušava da se vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju pomisao kako tek mora da se dokaže kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Piter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – Lešinar (Majkl Kiton).

Dužina trajanja filma: 133 min

Žanr: akcija

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

Režija: Jon Watts

8. jul – Poslednji Filipinci

Kraj XIX veka, španska kolonija Filipini. Španski odred u mestu Baler, na filipinskom ostrvu Luzon, revolucionari su držali opkoljene 337 dana. U decembru 1898, potpisivanjem Pariskog mira između Španije i Sjedinjenih Američkih Država, rat je formalno završen, a Španija je SAD-u ustupila suverenitet nad Filipinima. Zbog toga su pripadnici opkoljenog odreda ostali poznati kao “poslednji Filipinci”.

Filmski vodič od 6. do 13. jula 3

Dužina trajanja filma: 129 min

Žanr: drama, ratni

Država/Godina: Španija/2016

Uloge: Luis Tosar, Javier Gutiérrez, Álvaro Cervantes

Režija: Salvador Calvo

9. jul – Nokturama

Film detaljno prati grupu mladih ljudi, umornih od društva u kome žive, dok planiraju i izvršavaju seriju terorističkih napada u Parizu, nakon čega se povlače u luksuznu robnu kuću kako bi se sakrili.

Filmski vodič od 6. do 13. jula 4

Dužina trajanja filma: 130 min

Žanr: triler

Država/Godina: Frnacuska/2016

Uloge: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani

Režija: Bertrand Bonello

11. jul – Planeta majmuna: Početak

U susret trećem delu popularne blokbaster franšize “Planeta majmuna: Rat”, 11. jula u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Delta City, kao i u bioskopima Cineplexx Niš i Kragujevac Plaza, biće organizovane specijalne projekcije prva dva dela filma – “Planeta majmuna: Početak” i “Planeta majmuna: Revolucija”.

Filmski vodič od 6. do 13. jula 5

U prvom delu trilogije, publiku očekuje priča o naučniku (Džejms Franko), koji istražuje lek za Alchajmerovu bolest, eksperimentišući na majmunima u laboratoriji. Jedan od njih, Cezar, naglo počinje da mutira. Kako bi ga spasio od kolega koji smatraju da ga treba eliminisati, naučnik izvodi Cezara iz laboratorije i vodi ga kući. Cezar provodi vreme sa njim i njegovom devojkom (Frida Pinto), kao sa porodicom. Kada odraste, oni su prinuđeni da ga odvedu u prihvatilište. Cezar odjednom više nije deo porodice – on je samo majmun prema kome se loše ponašaju. Ali, da li je samo to? Ili je spreman da pokrene revoluciju? „Planeta majmuna: Početak“ otkriva početak priče o „Planeti majmuna“ i nastanak inteligentne vrste koja je sa ljudima započela borbu za prevlast na Zemlji.

Dužina trajanja filma: 105 min

Žanr: akcija, naučna-fantastika

Država/Godina: SAD/2011

Uloge: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow

Režija: Rupert Wyatt

11. jul – Planeta majmuna: Revolucija

U drugom delu filma “Planeta majmuna: Revolucija” zajednica genetski modifikovanih majmuna, koje predvodi inteligentna šimpanza Cezar, raste i preuzima vođstvo na Zemlji, ali grupa ljudi koja je preživela katastrofalan virus preti da ih ugrozi. Jedno vreme vladao je osetljiv i kratkotrajan mir, ali su se dve strane na kraju ipak našle na ivici rata koji će odrediti dominantnu vrstu na planeti.

Filmski vodič od 6. do 13. jula 6

Dužina trajanja filma: 130 min

Žanr: naučna-fantastika, akcija

Država/Godina: SAD/2014

Uloge: Andy Serkis, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee

Režija: Matt Reeves

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari