Filmu “Usekovanje” dve nagrade na Festivalu u Moskvi 1Foto: Košutnjak film

Na upravo završenom 44. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, igrani film ,,Usekovanje” dobio je Nagradu publike i Nagradu za režiju.

Film je snimljen u produkciji Košutnjak filma i saradnji sa Filmskim centrom Srbije, po scenariju Davida Jakovljevića i režiji Siniše Cvetića.

Producent filma je Zoran Janković.

Film je bio u selekciji glavnog takmičarskog programa Moskovskog filmskog festivala sa još 12 ostvarenja iz celog sveta.

„Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana – Jovana. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, a Jovan krije od njih da se drogira i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji.

Filmu “Usekovanje” dve nagrade na Festivalu u Moskvi 2
Foto: Košutnjak film

Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Film “Usekovanje” je do sada učestvovao i na dva filmska festivala u Srbiji. U Sopotu je dobio nagradu publike, a na Filmskim susretima u Nišu glumci Pavle Mensur, Aleksandra Balmazović i Anita Ognjanović su dobili nagrade. Ove jeseni film,,Usekovanje” biće prikazan u bioskopima širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari