Fotografije Eda Igliča izložene u Zrenjaninu: Evolucija žene od devojčice do starice 1Foto: KCZR

Nakon uzbudljivog vikenda posvećenog fotografima na Festivalu fotografije, koji je u Zrenjaninu organizovao Foto savez Srbije, Zrenjaninci mogu da nastave da uživaju u radovima najuspešnijeg njihovog člana Eda Igliča.

I dok je fotografski skup obuhvatio više izložbi, predavanja i skupštinu ovog udruženja, samostalna izložba Eda Igliča donosi nam intimniju priču o žnama od njihove mladosti do starosti.

„Zamišljena je kao foto esej na temu evolucije žene od mladalačkog doba do starosti, njenom mestu i ulozi u svakodnevnom životu i portretu i sastoji se od 42 fotografije u boji na kojima su devojčice, devojke, žene, starice, nastale većinom u Srbiji u poslednjih 12 godina“, opisao je na otvaranju Branislav Brkić, predsednik Foto saveza Srbije koji je i otvorio postavku.

Reč je o autorovoj trećoj samostalnoj izložbi pod nazivom “Žena je žena”. Pre toga, u galeriji Narodne banke Srbije je 2015. godine imao svoju prvu samostalnu izložbu fotografije „Urbane enigme“,  a drugu samostalnu izložbu “Foto esej crvena“ u galeriji Kulturnog centra Paraćin 2021. godine.

Edo Iglič se nalazi na prvom mestu liste deset najuspešnijih autora – članova Foto saveza Srbije. Rođen je 1956. godine u Beogradu.

Član je foto kluba Beograd i Foto saveza Srbije od 2012. godine. Učestvovao je i nagrađivan na velikom broju izložbi fotografije u zemlji i inostranstvu.

Zvanja kandidat majstor fotografije i Excellence FIAP međunarodnog udruženja „The International Federation of Photographic Art“ stekao je 2015. godine. Predsednik je Skupštine Foto saveza.

Izložba u Zrenjaninu, u galeriji Kulturnog centra, otvorena je do 30. septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari