Ovi umetnici su svoj dar pretočili u originalne, kratke video zapise koji na društvenim mrežama i internetu dočaravaju atmosferu romana „Nina od Arabije“. Na ovaj način je „Nina od Arabije“ postao prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz „oživljene“ i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci.

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana „Nina od Arabije“ objavila je izdavačka kuća Mali Nemo, a autor romana Marina Bulatović Barny kaže: „ Živimo u vremenu kada je nemoguće ignorisati snagu i moć interneta i društvenih mreža. I predsednički kandidati širom sveta svoje „bitke“ vode na društvenim mrežama. Sa četiri video klipa, rešila sam da se obratim ljubiteljima pisane reči i da im omogućim da jednostavno i za vrlo kratko vreme, osete atmosferu i energiju moje knjige i odluče da li žele da je pročitaju ili ne. U proseku, velike izdavačke kuće u Srbiji, objavljuju po jednu knjigu na dan. U takvoj hiper-produkciji, teško je odvojiti „žito od kukolja“, zato sam izabrala jedan potpuno drugačiji i kreativniji način da roman predstavim čitaocima, n avodi se u saopštenju.

Kako izgleda život jedne Srpkinje u Saudijskoj Arabiji? Šta joj se dopada, čime je opčinjena, a na koje običaje se teško navikava? O čemu mašta i da li će joj se snovi ostvariti? – evo prilike da nešto od toga saznate u odlomcima iz romana „Nina od Arabije“ :