Godišnjica premijere “Berača snova” u režiji Božidara Đurovića, hit predstave u Zvezdara teatru 1Foto: Promo/ Jakov Simović

Priča o ljudima kojima izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti, 25. marta na sceni “Danilo Bata Stojković”

Drama Vladimira Đurđevića “Berači snova”, u režiji Božidara Đurovića koja je posle nekoliko odlaganja zbog pandemije premijerno odigrana marta 2021, posle godinu dana i dalje je jedna od hit predstava Zvezdara teatra, i mesečno ima nekoliko izvođenja.

“Berači snova”, priča o ljudima kojima izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti, o onima koji ne mogu da se probude iako nisu ni zaspali, o nadanjima i snovima jedne porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline, koja zna i šta bi i kako bi, ali joj se nešto ne da, sa Đurovićevim rediteljskim potpisom dobila je brojna priznanja, među kojima su i nagrade na ambijentalnom festivalu “Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima, koje su za svoja ostvarenja osvojili glumci Hadži Nenad Maričić i Biljana Đurović.

– Rad na predstavi u uslovima pandemije bio je vrlo komplikovan, teško je bilo okupljati glumce i organizovati probe u tim okolnostima, i niko od nas nije mogao ni da zamisli da će to trajati gotovo godinu dana, i da ćemo premijerno izaći pred publiku tek 11. marta 2021. Danas, u ovom smutno vreme, izgleda da su nam samo snovi i ostali, i mi želimo da uverimo našu publiku da veruje u svoje snove, jer su berači snova i na sceni i u gledalištu – izjavila je Biljana Đurović, koja je za ulogu majke i supruge Ivanke Kuburović u ovoj drami nagrađena novoustanovljenom nagradom za najbolju glumicu “Milan Gutović”, koju od prošle godine dodeljuje stručni žiri festivala u Čortanovcima. U predstavi igraju i Bojana Stojković, Ivan Jevtović, Siniša Ubović, Joakim Tasić i Stefan Jevtović/Danilo Lončarević, a u njenoj autortskoj ekipi su i scenograf Geroslav Zarić, kostimografkinja Marina Medenica i kompozitor Zoran Erić.

“Berači snova” su na repertoaru Zvezdara teatra 25. marta u 19.30, na sceni “Danilo Bata Stojković”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari