Gojković i Pištalo položili vence na mestu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke Srbije

Ostavite komentar


  1. E, Pistalo, Pistalo sta ucini sebi i zarad cega, koja tebe muka naterala da Sad i sa Majom Gojkovic pod ruku …

      1. Kako to mislite „samo SNS“ ? Pa zar mislite da je gosin Pistalo mogao da dobije namestenje direktora NBS da nije u kolaboraciji sa njima ? To ovde i sada naprosto nije moguce ni nocnom cuvaru stovarista na Zarkovu.

  2. Narodna biblioteka Srbije 6. aprila 1941. nije pogođena, niti je bilo planirano da bude gađana, bombama Lutfafea, niti je izgorela od bombi – zapaljena je iznutra 7. aprila, a za knjige nekoliko dana ranije spakovane u stotinak sanduka Patrijaršija nije htela da da prostor, a vojska kamione za transport, pa su izgorele…
    Po istrazi koju su obavili nemački i beogradski policijski organi, biblioteku je zapalio jedan od čuvara biblioteke, inače folksdojčer, kasnije SS-ovac… Znaju se i imena i sve oko toga, u arhivi Beograda postoji dokumentacija, na suđenju Leru je o tome bilo mnogo reči… Sve postoji u literaturi…

    1. Da, a Beograd nisu bombardovali avioni Luftwaffe-a, nego avioni Kraljevske aviacije, kako bi Nemacku okrivili za pocetak rata koji smo, naravno, sami zapoceli napadom na Treci rajh. O svemu postoji obimna dokumentacija i lako se da istraziti.

      1. Je l‘ to Vi, g-dine Damljanovicu, pokušavate biti vickasti? Neprimereno je! Ili volite da pričate o stvarima o kojima nemate pojma?!

  3. Čitaš sjajne pisce, voliš njihove knjige i podsvesno priželjkuješ da su i sjajni ljudi (intelektualno i moralno). Onda se dese Basare i Pištala. I transfer blama je nepodnošljiv.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.