Gojković sa direktorkom Foruma slovenskih kultura o zaštiti kulturne baštine 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarala je danas onlajn sa direktorkom Foruma slovenskih kultura Andreom Rihter o viziji i planovima Foruma od 2021. do 2026. godine, koji ima za cilj očuvanje i razvijanje kulturnih vrednosti, tradicije i sadržaja koje dele zemlje slovenskog govornog područja, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Gojković i Rihter su istakle značaj očuvanja i zaštite kulturne baštine i razgovarale su o dinamičnijoj saradnji u narednom periodu na polju promovisanja kulture zemalja slovenskog govornog područja.

Gojković, koja je predsedavajuća Upravnog odbora Foruma, je istakla značaj povezivanja i saradnje u oblasti kulture zemalja članica Foruma kako bi i kultura sa slovenskog prostora bila prepoznatljivija i uputila je poziv Rihter da poseti Srbiju naredne godine.

Rihter je naglasila da će u narednom periodu prioriteti biti zaštita kulturnog nasleđa i književnost.

Kako se dodaje u saopštenju, Forum promoviše saradnju među zemljama u kulturnoj, obrazovnoj i naučnoj sferi, razvija kulturne razmene. Članovi Foruma su pored Srbije: Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Ruska Federacija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari