Gorica Popović o Mileni Dravić: Bilo je divno slušati je 1Foto: Miroslav Dragojević

Milena Dravić je iznad svih mera glumica i čovek. Pre svega divna osoba. Ona je glumica, koja je uspela da traje tolike godine i da obeleži našu kinematografiju i našu kulturu.

Borila se sa bolešću duže vreme i poslednji put sam je videla kad je gledala jednu predstavu u Ateljeu 212. Ušla je u našu garderobu da nam čestita. Bila je lepo raspoložena i svi smo se jako obradovali što je vidimo. Za mene je vest o njenoj smrti šokantna, iako sam znala da je bolesna, kaže za Danas glumica Gorica Povović.

Objašnjava dase nije mnogo družila sa Milenom, ali su se sretale prilikom raznih putovanja i tada ju je bilo divno slušati.

– Više sam se družila sa Gagom pošto je bio u Ateljeu, ali sam je poznavala, a čak smo i vrlo malo radile. Sećam se tog snimanja u Budvi kad je Bred Pit bio veoma mlad glumac. Tad nismo ni mogle da pretpostavimo da će toliko mnogo postići. Bilo nam je lepo na tom snimanju. Putovale smo na razne festivale, recimo u Nemačku i uvek je imala neke divne priče. Ja sam tad bila mlađa glumica i bilo ju je divno slušati kako govori o filmu, a nekako je uvek bila skromna. Ja i od kad je Gaga otišao ne mogu da shvatim da je to tako, pa tako verovatno neću moći ni za Milenu. Zato što su njih dvoje bili toliko živi, toliko značajni i, nekako pravi ljudi – kaže Gorica Popović.

Glumica Milena Dravić preminula je danas posle teške bolesti u 78. godini života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari