Gromoglasni aplauz za „Korešpodenciju“ 1Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Nagradama za najboljeg glumca večeri stručnog žirija i publike na 23. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu, glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu, za najbolju žensku ulogu na 21. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci i nagradi „Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike na 42.

–  Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, Anica Dobra je za ulogu Milice Njegovan u Korešpodenciji ove godine dodala i “Zoranov brk”. Stručni žiri 27. Dana Zorana Radmilovića” odlučio je da priznanje za najboljeg glumca u predstavi sinoć pripadne Anici Dobroj za ulogu Milice Njegovan u Korešpodenciji, koja nije krila oduševljenje što je dobila svoj prvi brk, iako je više puta glumila u predstavama na Zoranovim danima.

-Zna se, makar među nama glumcima, koliko je ova nagrada bitna, voljena i koliko svako želi da je dobije. – istakla je Anica Dobra na pres-konferenciji posle predstave, podelivši sa novinarima sećanje na svoje poznanstvo sa Zoranom Radmilovićem, sa kojim je se susrela kao mlada glumica, na trećoj godini glume, kada je učestvovala na probama za predstavu Svećnjak u Ateljeu 212, u kojoj je glavnu ulogu igrao Zoran Radmilović. Kako je rekla, imala je privilegiju da sedi sa njim za istim stolom i osluškuje kako radi neko ko je vrhunski, ko je za nju u tom trenutku bio nedostižan.

– Imam utisak da sam ipak nešto odigrala sa Zoranom i da sam taj duh ipak ponela i prenela dalje. – naglasila je Anica Dobra zahvalivši se Zaječaru i svim gradovima koji imaju pozorišni festival u vreme kada pozorište ne zaslužuje pažnju koja mu pripada.

Dobitnica “Zoranovog brka” zahvalila se osim velikom Zoranu Radmiloviću i Miri Bnjac, koja je učestvovala u legendarnoj Korešpodenciji u Ateljeu 212 i koja jedala blagoslov Anici da igra ulogu Milice i podržala ovu Korespodenciju. Takođe, Anica se posthumno zahvalila i Mileni Dravić, koja je bila na premijeri ove predstave, koja je bila izvanredna komičarka i koja je trebalo da otvori “Zoranove dane” i poručila je da je svi vole i misle na nju.

Inače, Korešpodencija Zvezdara teatra iz Beograda , čuveni komad koji je prema delovima desetoknjižja „Zlatno runo“ Borislava Pekića dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz, a režirao Gorčin Stojanović, naišla je sinoć na izvanredan prijem publike “Dana Zorana Radmilovića”. Glumačku ekipu koju čine Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković festivalska publika ispratila je ovacijama i apluzima. Večeras je na programu Kralj Lir Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari