Harison FordFoto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Američki glumac Harison Ford (79) poslednji put će glumiti legendarnog avanturistu Indijanu Džonsa u novom, ujedno i posljednjem filmu ove sage. Film se zove „Indijana Džons i artefakt sudbine“, a Forda su za potrebe filma morali pomladiti čak 44 godine, piše Index.

Naime, tokom 25 minuta filma Harison Ford je digitalno pomlađen kako bi mogao da glumi 35-godišnjeg Indijanu Džonsa iz vremena prvog dela sage. Slavni glumac je morao da se pretvara da ima 35 godina i odradi sve scene kao da je 44 godine mlađi, a naknadno su njegovo lice pomladili tako da odgovara vremenu u kojem se scena odvija.

Koristili stare snimke

„Ford je neverovatno talentovan i okretan i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija koja je uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar“, rekao je redatelj filma Džejms Mangold, prenosi Varajeti.

„Imali smo gomilu njegovih snimaka u krupnim planovima, srednjim, širokim, pri jakom i slabom osvetljenju… Jedan dan bismo snimili 79-godišnjeg Forda kako glumi 35-godišnjeg Indijanu, a dva dana kasnije njegovo bi lice bilo u potpunosti drugačije i digitalno podmlađeno“, izjavio je reditelj.

Nešto ranije Ford je otkrio da je za potrebe snimanja scena pomlađivanja korišćena veštačka inteligencija i da je njegovo digitalno lice zapravo preuzeto iz arhivskih snimaka koje su dostupne Lucasfilm-u.

Harison Ford: „Malo je sablasno“

„Imaju taj program veštačke inteligencije koji može da analizira svaki detalj svakog filma koji Lucasfilm poseduje. Kako sam ja snimio gomilu filmova za njih, imaju puno materijala s mojim licem. Ne znam tačno kako to rade, ali ono što ćete videti u filmu ‘Indijana Džons i artefakt sudbine’ jeste moje pravo lice. Stave te neke točke na moje lice, ja izgovorim reči i onda oni naprave nešto fantastično“, rekao je Harison Ford, ali je na kraju zaključio da je sve to ipak malo zastrašujuće.

„To je prvi put da vidim ovakvo nešto i malo je sablasno. Ne želim zapravo ni znati kako to funkcioniše, ali funkcioniše. Međutim, ova tehnologija mi stvara želju da budem opet mlad. Drago mi je da sam u godinama u kojima jesam“, rekao je Harison Ford za Empajer.

Film stiže u bioskope 30. juna, a premijeru će imati na Kanskom festivalu u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari