Miloš Biković u seriji "Beli lotos" hboFoto: Nemanja Miščević

Ukrajinsko ministarstvo kulture napalo je mrežu HBO zato što je izabrala Miloša Bikovića jer, kako kažu, podržava rusku invaziju Ukrajine.

Miloš Biković glumiće u trećoj sezoni HBO serije Beli lotos u za sada neimenovanoj ulozi.

Naš glumac je dobio rusko državljanstvo 2021. godine i lično ga je pohvalio Vladimir Putin zbog doprinosa ruskoj umetnosti i kulture.

Rekao je da su mu 2019. zabranili ulaz u Ukrajinu iz bezbednosnih razloga.

„Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka potpune invazije na Ukrajinu, sada će glumiti u trećoj sezoni HBO serije Beli lotus“, reklo je Ukrajinskom ministarstvo spoljnih poslova na Tviteru (X).

„Da li je vama, HBO, u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodne zakone“, dodali su.

HBO nije odgovorio na ove optužbe

 

Miloš Biković je glumio u brojnim ruskim produkcijama i redovno govori o svom divljenju prema ruskoj kulturi.

Iz Kijeva su rekli da je on snimao serije na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koje je Rusija anektirala 2014, kao i da je podržao rusku invaziju na ovu zemlju.

Vladimir Putin je Bikoviću dao „Medalju Puškina“, što je jedna od najvažnijih kulturnih nagrada ove zemlje, za poboljšanje ruske kulture, još 2018. u Kremlju.

Takođe je dobio rusko državljanstvo predsedničkom odlukom iz 2021. godine, kada je izjavio: „Velika mi je čast da danas kažem: Rusija je moja domovina“.

Snimanje treće sezone hit serije Beli lotos treba da počne u februaru na Tajlandu, a epizode bi trebalo da se emituju naredne godine.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari