Hedlajner poslednje večeri Nišvila prekinuo nastup posle samo nekoliko pesama 1Foto: Shutterstock/Tweties

Odlični nastupi Mateje Jezdića, Austrian Syndicate-a, Al-Qasar-a, Thane Alexa-e i Elementala poslednje večeri Nišvil džez festivala ostali su u senci napuštanja bine hedlajnera večeri.

On je nakon uvodnih pesama otišao sa bine i tek nakon višeminutne pauze se vratio, te se nakon 10 minuta oprostio od publike, pišu Južne vesti.

Iščekivani nastup nekadašnjeg člana popularne grupe Massive Atack Tricky-a i njegov nastup počeo je oko ponoći, a publika je ostala uskraćena da vidi muzičara i njegov bend zbog toga što svetla na bini nisu bila uključena, a koja su, kako iz organizacije Nišvila rekli, bila ugašena na insistiranje muzičara iz Velike Britanije.

Nakon uvodnih pesama, koje je sama otpevala pevačica benda, Tricky je nervoznim pokretima šetao po sceni, da bi nakon završene pesme zajedno sa bendom sišao sa bine. Publika je bila začuđena, a u jednom trenutku začuli su se i poneki zvižduci.

Nakon višeminutne pauze bend se vratio na scenu i odsvirao još jednu numeru, koju je takođe otpevala pevačica, dok se Tricky-ev glas jedva čuo. Tada je pevač saopštio da je koncert završen.

Dok je publika nezadovoljno komentarisala napuštanje scene jednog od najvećih hedlajnera ovogodišnjeg festivala, iza glavnih bina u “bekstejdžu” u šatoru u kojem su bili smešteni muzičari došlo je do žustre rasprave između organizatora Nišvila predvođeni direktorom Ivanom Blagojevićem i Tricky-a.

Kako su Južne vesti nezvanično saznale, razlog napuštanja bine posle 20 isprekidanih minuta nastupa britanskog muzičara bilo je ozvučenje, koje nije ispunilo njihova očekivanja, a da je preformans koji su pružili publici zapravo bila poslednja zvučna provera benda.

Nezadovoljstvo je publika zaboravila onoga trenutka kada je na binu izašao orkestar Sandanski, čime je glavni deo Nišvila završen u stilu Guče, a publika se preselila na “Midnajt” binu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari