Zbog čega je poznati britanski muzičar Triki prekinuo nastup na Nišvilu? 1Tricky: Foto Miloš Stojanović Shime

Britanski producent, muzičar i reper Triki (Tricky), koji je i jedan od osnivača sastava “Massive Attack”, prekinuo je nastup na Nišvilu zbog propusta njihovog tonca kome su neočekivano otkazala oba laptopa sa matricama, što je nažalost bio okidač za buđenje muzičarevih demona, saopštio je Ivan Blagojević, direktor ovog internacionalnog džez festivala.

„Razlog zbog kojeg je Triki prekinuo nastup na zatvaranju Nišvila 13. avgusta nije bio loš razglas Skaj mjuzika, niti to što je ‘pijani direktor Nišvila hteo da ga bije’, kako su informisali svoju agenciju, već propust njihovog tonca kome su neočekivano otkazala oba laptopa sa matricama, pa su nastup umesto sa uvodnom numerom posvećenoj Srbiji započeli završnom numerom. To je strašno pogodilo Trikija jer je na tehničkoj probi sve savršeno funkcionisalo, a on se radovao nastupu i hvalio kvalitet zvuka, zbog čega je povukao bend sa scene. Ostaje žaljenje što je jedna tehnička greška bila okidač za buđenje Trikijevih demona”, rekao je Blagojević.

Triki, koji slovi za talentovanog i kontroverznog muzičara, nastupao je tek nešto više od 20 minuta, kada je uglavnom pevala pevačica benda, dva puta je odlazio sa bine, koja je bila u mraku po njegovom zahtevu, nakon čega su organizatori odlučili da nastave program nastupom drugog benda na susednoj bini.

Zbog čega je poznati britanski muzičar Triki prekinuo nastup na Nišvilu? 2
Foto: Miloš Stojanović Shime

Blagojević je precizirao da je Trikijev bend nakon desetak minuta od prvog odlaska sa scene pokušao da nastupi, ali da je „tehnička greška bila nepopravljiva”. Triki je „sav bes pokušao da iskali” na njemu kao direktoru festivala, i njegovim saradnicima. Prema Blagojevićevim rečima, muzičar je „nepovezano ponavljao da voli Srbiju i njen gostoljubivi narod, osim direktora koji je hteo da ga bije, da je spreman da odmah umre, kao i da će se ubiti ako ne izađe na binu”.

„Kada su na drugom stejdžu počeli svoj nastup trubači, Triki se potpuno smirio i pitao novinara Miloša Eremića može li da se popne na binu i repuje sa njima. Da mi je Eremić u tom trenutku preneo tu informaciju verovatno bih mu dozvolio, i to bi bila medijska ekskluziva. Dobar deo Trikijeve publike već se preselio na Midnajt dens stejdž, pa bi druga opcija bila da tamo nastupi sa DJ Dejanom Šobotom, koji je ujedno bio i stejdž menadžer glavnog programa, pa i Trikijevog nastupa, i koga je na kraju grlio. Umesto tih opcija, ubacili smo ga u taksi i poslali u hotel”, rekao je direktor Nišvila.

On je dodao da je i stručni tim Skaj mjuzika potvrdio odgovornost Trikijevog tonca, objasnivši šta se događa od početnog nameštanja tona na festivalu do intervencija bendovskog tonca.

Ovogodišnji Nišvil, 29. po redu, trajao je od 4. do 13. avgusta, a glavni muzički program od 10. avgusta do zatvaranja.

U Niškoj tvrđavi i oko nje nastupilo je oko 900 izvođača, na 16 scena, kroz 280 programskih sadržaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari