Hrvati pitali AI kakve su šanse da Let 3 pobedi na Evroviziji 1Let3, foto: Screenshot HRT

Za manje od dve nedelje počinje Pesma Evrovizije , a Hrvatska je trenutno 17, na kladionicama za pobednika.

Kladionice, doduše, Hrvatskoj predviđaju ulazak u finale i to sa sedmog mesta u prvoj polufinalnoj večeri.

Let 3 je u protekla dva meseca stekao brojne obožavatelje u Evropi i izgledalo je da je pred Hrvatskom jedan od najboljih plasmana u istoriji Pesme Evrovizije. No, veštačka inteligencija nije previše optimistična, piše Index. hr.

„Pesma „Mama ŠČ!“ je predstavljena kao humoristična pesma s tekstom na hrvatskom jeziku, a Pesma Evrovizije je takmičenje na kojem se tradicionalno peva na engleskom jeziku. Stoga, šanse za pobedu ove pesme na Evroviziji mogle bi biti smanjene, s obzirom na to da se publika može teže povezati s pesmom na nepoznatom jeziku, a takođe, teže je preneti humoristični element na drugi jezik i kulturu.

Međutim, treba imati na umu da se na Evroviziji često pojavljuju različiti žanrovi i stilovi, te da ponekad pesme koje su drugačije i neobične za takmičenje mogu iznenaditi i privući pažnju publike i žirija.

Takođe, o konačnom uspehu odlučuju i mnogi drugi činioci, kao što su scenski nastup, vizuelni identitet pesme, promocija i ostale stvari koje mogu uticati na utisak koji ostavlja pesma.

Sve u svemu, teško je dati preciznu procenu šansi za pobedu pesme „Mama ŠČ!“ na Evroviziji bez detaljnijeg uvida u konkurenciju, ali ova pesma bi mogla imati poteškoća u odnosu na druge takmičare zbog svoje specifičnosti“, odgovara AI na pitanje može li Mama ŠČ! pobediti.

„Hrvatska ima uspešnu istoriju“

Veštačka inteligencija kaže da Hrvatska ima uspešnu istoriju na Evroviziji.

„Proboj u finale na Evroviziji zavisi o mnogim činiocima, uključujući i kvalitet pesme, izvedbu, scenski nastup, konkurenciju i uopšte raspoloženje publike i žirija. Stoga je teško dati preciznu procenu šansi za prolazak pesme „Mama Šč“ u finale.

Međutim, pesme koje su drugačije i neobične za takmičenje često izazovu pažnju publike i žirija, što može biti prednost u odnosu na druge pesme.

Takođe, Hrvatska ima uspešnu istoriju na Evroviziji, s pet plasmana među prvih deset, što bi mogla biti prednost u odnosu na neke druge zemlje.

Sve u svemu, šanse za prolazak pesme „Mama ŠČ“ u finale na Evroviziji zavisi od mnogih činioca, ali uprkos poteškoćama koje smo spomenuli ranije, svakako postoji šansa da se to dogodi“, odgovara AI  na pitanje hoće li Let 3 proći u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari