Humana postavka “Bojama do sreće” u Požarevcu 1 Foto – ebranicevo.rs

Povodom Nedelje solidarnosti sa obolelima od cerebralne paralize, u Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja Požarevac na Starom korzou, postavljena je humana izložba likovnih radova „Bojama do sreće“, čiji su autori članovi „Društva za cerebralnu i dečiju paralizu“ iz ovoga grada.

S obzirom da je cerebralna parliza izuzetno teška neurološkaa bolest, sama izložba donela je veliku radost autorima, članovim Društva kao i posetiocima. Slike su rađene različitim tehnikama na mnogobrojnim radionicama. Na izložbi su prikazana dela u tehnikama dekupaž, tempera. grafika, enkaustika i akvarel.  Milena Gardinović jedna od izlagača prošle godine nagrađena je za svoj rad i na Međunarodnom konkursu.

Stvaranje članova Društva odvija se pod budnim okom stručnjaka i personalnih asistenata.

Sekretar društva, Radmila Stjepović, kaže da je ovaj dan jedinstvena prilika da se pokaže šta osobe sa invaliditetom mogu da učine bez obzira na različitost.

Humana postavka “Bojama do sreće” u Požarevcu 2
Foto – ebranicevo.rs

– Bez obzira što su ovi ljudi raziličiti, oni imaju iste potrebe i želje, njihove mogućnosti se ne prepoznaju uvek, ali uz podršku roditelja, stručnih radnika i radionica sve je moguće. Ovde vidite radove članova našeg društva koji su nastali na našim radionicama, a posebno se u likovnim uspesima ističe Milena Gardinović, koja je osvojila prvu nagradu na jednom međunarodnom konkursu u organizaciji udruženja „Srbija velikog srca“ iz Velikog Gradišta“, rekla je Stjepović i dodala da je ovo glavna aktivnost u sklopu obeležavanja “Nedelje solidarnosti sa cerebralnom paralizom”.

„Društvo za cerebralnu i dečju paralizu“ iz Požarevca osnovano je 1980. godine i bavi se pružanjem pomoći i podrške osobama sa invaliditetom u svim sferama života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari