Humanitarna izložba desetogodišnjeg dečaka: "Peppespektiva Uroša Petkovića" 1Autor: Uroš Petković

Prva izložba u novoj 2023. godini “Peppespektiva Uroša Petkovića” u galeriji Kula posebno je izabrana pozivajući na humanost, i biće otvorena 9. februara u 19 časova, u prostoru Cetinjskoj.

Ona se može obići do do 12. februara.

– Nevezano od toga koliko imamo godina, šta mislimo o svetu i njegovim problemima i kako ih doživljavamo svako od nas ima svog super heroja uz kog sve postane malo lakše i podnošljivije. Nekome je to prijatelj koji se pojavi kad god je najteže, za nekoga je to poznati glas omiljene pesme koja zna da pritisne prave dugmiće i umiri nas kad se sve zakomplikuje, a za nekoga lik koji nas inspiriše da damo sve od sebe i otkrijemo najskrivenije talente i želje – ukazano je povodom izložbe i dodato da je u „životu desetogodišnjeg Uroša Petkovića ta uloga nepogrešivo dodeljena razraganoj Pepi Prasetu, jednoj od omiljenih crtanih junakinja širom sveta u čijim aktivnostima uživaju mnoga deca“.

Humanitarna izložba desetogodišnjeg dečaka: "Peppespektiva Uroša Petkovića" 2
Autor: Uroš Petković

Sa tim u vezi, Pepa je razigrana, dobrodušna, optimistična i svojim avanturama inspiriše Uroša i pomaže mu da kanališe i formuliše svoju kreativnost i talenat.

– Uroš crta situacije koje su i njemu i Pepi, poznate, ali i neke u kojima se ona možda nikada nije našla i koje je Uroš režirao za nju. Zajedničkim snagama dokazuju da autizam nikako nije prepreka u autentičnosti i kreativnosti. Naprotiv – ukazano je povodom rada dečaka.

Humanitarna izložba desetogodišnjeg dečaka: "Peppespektiva Uroša Petkovića" 3
Autor: Uroš Petković

Iz galerije su saopštili da – Baš zato što nam svima treba inspiracije, malo više vere u sebe i malo manje skepticizma da sve može da bude u redu, rešili smo da na pop-up izložbi predstavimo Uroševe crteže i time zavirimo u njegov svet u kom vladaju kreativnost, mašta i posvećenost.

Izložba je humanitarnog karaktera, što znači da su sve Pepine avanture na prodaju, a ukupan prihod od prodatih Uroševih radova biće doniran za lečenje njegovog drugara iz škole Lazara Živanovića, kome je dijagnostikovan tumor na mozgu i neophodno je da što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu.

– Dođite da pogledate Uroševe radove i ponesete neku Pepu sa sobom! – pozvali su iz Kule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari