I ove godine na Nišvilu Zavod za zaštitu prirode Srbije 1

Tokom džez-festivala Nišvil koji se održava ove nedelje, Zavod za zaštitu prirode Srbije od sutra, do nedelje, 11. avgusta, predstaviće prirodne lepote Srbije.

U „Zelenom bioskopu“ prikazivaće se spotovi i prilozi o zaštićenim područjima i prirodnim znamenitostima Srbije, a duž staza „Svet divljine“ i „Zasadi, pa se iznenadi“ biće eksponati retkih i ugroženih vrsta.

Posetioci „Zelene zone“ moći će da učestvuju u nagradnoj igri i kvizu „Točak sreće za prirodu“, tako što će odgovarati na pitanja. Nagrade su knjige u izdanju Zavod za zaštitu prirode Srbije, a glavna nagrada je pet dana boravka u Nacionalnom parku Tara.

Na „Info pult za prirodu“ tokom džez-festivala u Nišu o prirodi i njenom očuvanju posetioce će obaveštavati predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije, „Srbijašuma“, grada Niša, Turističke organizacije Surdulice, Resavske pećine, Narodnog muzeja u Aranđelovcu i Rezervata Uvac.

Program „Zelene zone“ festivala priredjen je u saradnji i sa upravljačima zaštićenih područja Vlasina i Lepterija Sokograd, Vodopada Lisina, Cerjanske pećine i Pećine Risovača, rezervata Jerma, Suve planine i Jelašničke klisure i najvećeg prirodnog dobra Srbije – Parka prirode Stara planina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari