Ilon MaskFoto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Američki reditelj Daren Aronofski potvrdio je da radi na biografskom filmu o biznismenu i generalnom direktoru Tesla Motorsa, Ilonu Masku.

Scenario za novi film biće zasnovan na Volter Ajzaksonovoj biografiji Maska, objavljenoj u septembru. Posle žestokog nadmetanja, studio A24 je dobio prava na knjigu, a ova kompanija bi trebalo da producira i distribuira film u bliskoj budućnosti. Aronofski i studio A24 već su sarađivali na filmu „Kit“.

Predstojeći film neće biti prva adaptacija Ajzaksonove biografije jednog biznismena. Podsećamo, njegova biografija Stiva Džobs poslužila je kao osnova scenarija biografskog filma o osnivač kompanije Apple, koji je izašao 2015. Deni Bojl je režirao ovo ostvarenje, a u njemu su glumili Majkl Fasbender, Set Rogen i Kejt Vinslet.

Mask, američki preduzetnik rođen u Južnoafričkoj Republici, najpoznatiji je kao suosnivač kompanije PayPal i izvršni direktor kompanije Tesla Motors, kao i po osnivanju kompanije Space X. Mask je 2022. kupio Twitter, a ove godine je popularno društvenu mrežu preimenovao u X.

Poslednji film Darena Aronofskog, „Kit“, osvojio je dve statue Američke filmske akademija na dodeli Oskara 2023. godine, za „Najbolju šminku“ i „Najboljeg glumca u glavnoj ulozi“ (Brendan Frejzer). Reditelj još uvek nema Oskara, a bio je nominovan u kategoriji „Najbolja režija“ 2011. godine za svoj rad na filmu „Crni labud“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari