"Imam veću tremu od mojih Vranjanaca nego od publike u Beogradu": Kako je izgledao prijem za "Princa od Vranja" 1Stefan Zdravković sa Gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem. Foto:Grad Vranje

„Drago mi je što sam u mom rodnom gradu gde u susretu sa mojim Vranjancima imam veću tremu nego od bilo kog nastupa pa i onog za izbor za srpskog kandidata za pesmu Evrovizije“, rekao je pred novinarima na prijemu u Gradskoj kući u Vranju Stefan Zdravković „Princ od Vranja“.

Povodom velikog uspeha i osvajanja drugog mesta na izboru sa srpskog predstavnika za pesmu Evrovozije koja je održana u Beogradu predstavnici gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, njegovom zamenicom Zoricom Jović i većnicom za kulturu priredili su prijem za Stefana Zdravkovića – Princa od Vranja, kome je za dlaku izmaklo prvo mesto i šansa da predstavlja našu zemlju na Eurosongu u maju u Liverpulu.

– Hvala svima na nenormalnoj podršci, a pre svega mojim Vranjancima koji su mi dali podršku svojim glasovima na osnovu kojih sam osvojio drugo mesto. To je za mene velika podrška za dalji rad i promociju moga rodnog grada Vranja i celog juga Srbije. Zahvaljujem se svima, na jednom sam postao deo našeg zajedničkog tima za promociju kulture grada i svega po čemu smo prepoznatljivi – rekao je na prijemu Zdravković, vidno uzbuđen.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović je ukazala na to što je Stefan od početka „ukazivao na svoj rodni grad njegovu istoriju i u svom nastupu pokazao autentični kulturni spektar koji poseduje Vranje“.

"Imam veću tremu od mojih Vranjanaca nego od publike u Beogradu": Kako je izgledao prijem za "Princa od Vranja" 2
Pod velikom tremom:Princ od Vranja u rodnom gradu. Foto:Grad Vranje

– Vi ste naš pobednik jer ste pokazali da ste mnogo veći Vranjanac od nekih koji žive u ovom gradu – rekla je Jovićeva, naglašavajući da će grad podržavati i dalje nastupe Princa od Vranja koji je u svom prvom velikom javnom nastupu pokazao da može da bude važan segment podsećanja na bogatu tradiciju grada sa bogatom istorijom.

Zdravković je rekao da je uvek spreman da „dođe u svoj rodni grad i podrži ovdašnja kulturna dešavanja kako bi se prepoznali svi mogući kapaciteti mladih ljudi u kulturi i drugim segmentima stvaralaštva, našta nas obavezuje velika tradicija u kulturnom stvaralaštvu naših predaka“.

Stefan Zdravković – Princ od Vranja je pesmom pod naslovom „Cvet sa istoka“ zauzeo drugo mesto na ovogodišnjem Beosongu, na kome je izabran srpski predstavnik koji će nastupiti na izboru za najbolju pesmu Eurosonga u maju u Liverpulu. Dobio je simpatije svojih sugrađana svojim izgledom, kao i nastupom koji ih je kako komentarišu Vranjanci podsetio na lik „Konana“ iz kultnog filma.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari