Iz fonda Eurimaž 170 hiljada evra filmu Mirjane Karanović 1Foto: Promo/Petar Đorđević

Na nedavnoj, poslednjoj sednici panevropskog koprodukcionog fonda Eurimages u 2021, na kojoj su se birali projekti koji će dobiti podršku, odlučeno je da među izabranima bude i projekat novog rediteljskog dugometražnog igranog filma naše velike glumice Mirjane Karanović, „Majka Mara“.

Karanović iz ovog fonda može da očekuje 170 hiljada evra, a „Majka Mara“ je koprodukcija kompanija This and That Productions (Srbija), Paul Thiltges Distributions (Luksemburg), Deblokada (BiH), December (Slovenija), VHS (Crna Gora).

Producentkinja i ove filmske režije naše glumice je Snežana van Hauvelingen (produkcijska kuća This and That Productions), s kojom je Karanović sarađivala na svom debitantskom rediteljskom filmu „Dobra žena“, koji je svetsku premijeru doživeo na prestižnom američkom festivalu angažovanih ostvarenja Sandens.

Drama „Majka Mara“ prati teške potrese u životu žene posle samoubistva njenog sina jedinca, a kako je najavljeno iz produkcije, početak snimanja planiran je za proleće naredne godine.

Koproducenti filma su Paul Thiltges i Adrien Chef (PTD, Luksemburg), Vladimir Bulajić (December, Slovenija), Nemanja Bečanović (VHS, Crna Gora), i Damir Ibrahimović (Deblokada).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari