Izašao prvi album benda Bubnjivi & Psi - “Stanje svijesti” 1Foto: Screenshot YouTube

 

Izašao je dugo očekivani album „Stanje svijesti“ crnogorskog alt rock bend iz Podgorice, Bubnjivi & Psi, a prethodili su mu objavljeni singlovi „Sam sa sobom“, „Ka nebu“ i „Nebo je tlo“.

Iza ove četvorke stoji pre svega Ivan Ivanović  Bubnjivi, autor muzike i tekstova, gitarista i vokal, a prate ga Stefan Pantović na drugoj gitari, Momčilo Radulović i Mihailo Saranović na bas gitari, i Marko Milonjić na bubnjevima.

Cover art za album je radio crnogorski dizajner Luka Zaric, dok fotografije potpisuje Milan Matovic.

Album je intimna priča autora Ivana Ivanovića Bubnjivog, njegovih ličnih doživljaja, stavova i osvrt na stvarnost u kojoj živimo. Članovi benda uveliko imaju iskustvo zajedničkog sviranja i nastupanja u bendu Parampaščad, a ime istog krije i inspiraciju za ime Bubnjivi & psi. Razlog zbog koga se dugo očekivalo da album izađe, bend objašnjava:

„Prvi studijski album “Stanje svijesti” je posle 7 godina ugledao svetlost dana. Mnogo okolnosti u tom periodu je doprinelo tome da album toliko dugo čeka na svoje objavljivanje, ali sada je tu i to je ono sto je važno“.

Materijal je autorski projekat Ivana Ivanovića, alijas Bubnjivi i idejno je bio zamišljen kao kantautorski solo projekat, na kom bi autor snimio i odsvirao kompletan materijal. Međutim kako je Ivanović postao član benda Parampaščad, došlo se do ideje da ekipa iz benda, (Psi) bendovski prate autorov izraz. Kao rezultat toga imamo jedan lični osvrt na “Stanje svijesti” samog autora upakovano u autentičan zvuk ovog benda. Pesme su lične, autobiografske, životne i provociraju razmišljanje o suštini čoveka, njegovog postojanja, emocija, ljubavi, strahova itd.

Bend se nada da će nakon objavljivanja albuma nastaviti što više da sviraju, kako u Crnoj Gori, tako i širom regiona, er cilj im je da uživo predstavljaju svoj bogati muzički opus.

Jednom prilikom Ivan Bubnjivi je izjavio „Jer ipak rock’n’roll se najbolje propovijeda uživo“ , a ovom prilikom i dodaje:

„Plan je da se sad svira što je više moguće, ali i da se odmah krene sa novim materijalom koji je već u pripremi, da ne bi došli u situaciju da čekamo novi materijal ovoliko dugo kao prvi. Neka album odradi svoje, dodje do publike, a onda ćemo – nadamo se – do ljeta obradovati publiku sa novim singlom koji će najaviti zvuk drugog albuma“.

Za izradu aranžmana na albumu zaslužan je ceo bend. Miks i master radili su Ivan Ivanović i Stefan Pantović u studiju Stivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari