Izložba akademskog slikara Lazara Piljojčića u galeriji Prometej 1Foto: Promo

U petak, 31. marta, sa početkom u 19 časova u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16, Novi Sad) biće otvorena prva samostalna izložba Lazara Piljojčića, mladog novosadskog umetnika koja nosi naziv „Horizonti“. Izložba će biti otvorena do 21. aprila.

O izložbi

Izložba „Horizonti“ mladog i perspektivnog umetnika Lazara Piljojčića odražava umetnikovu osobenu viziju i senzibilitet. Svako platno predstavlja drugačiji trenutak u vremenu, sa hrabrim potezima četkice i bojama koje scene čine živima.

Vešto korišćenje svetla i senke stvara dubinu i dimenzionalnost, privlačeći pažnju posmatrača i uvodeći ih u scenu.

Prikaz umetničkog izraza kroz kombinaciju apstraktne forme i motivacije iz prirode. Slike se fokusiraju na horizonte ledenog mora i neba, pastuozni horizontalni potezi se kosriste kao elementi koji dodaju slojevitost i dubinu slikama.

Horizont kao glavni motiv koji se provlači kroz čitavu seriju slika i predstavlja prelaz između dve površine, a ovde je prikazan kroz apstraktni pristup u kojem se granica između ova dva elementa često stapa i gubi. Korišćenje apstraktnih formi naglašava ideju neprekidnosti i beskonačnosti.

O autoru

Lazar Piljojčić rođen je 1994. godine u Kraljevu. Srednju umetničku školu završio je u Kraljevu 2013. godine, smer – likovni tehničar.

Nakon srednje škole završava osnovne i master akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo, pod mentorstvom Bosiljke Zirojević Lečić na osnovnim i Vidoja Tucovića na master studijama. Od 2013. godine aktivno učestvuje na brojnim grupnim izložbama, umetničkim kolonijama i projektima.

Ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari