andjelko vasiljevicFoto: ANDJELA VASILJEVIC

Izložba fotografija Anđelka Vasiljevića pod nazivom Znameniti Srbi – naši savremenici biće otvorena u galeriji Tekelijanum u Budimpešti 10. maja ove godine.

Ideja predstojeće izložbe Znameniti Srbi – naši savremenici u Budimpešti je pre svega očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Srba u rasejanju.

Cilj je da oni budu ponosni na svoje pretke i savremenike (Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Sava Popović Tekelija, Miloš Crnjanski, Novak Đoković, Emir Kusturica…).

Želja je i da opstanu u naletu globalizma velikih imperija koje nameću svoju kulturu i način života što ugrožava brojčano manje narode u svetu.

Izložba fotografija Anđelka Vasiljevića „Znameniti Srbi - naši savremenici" u galeriji Tekelijanum u Budimpešti 1
Foto: ANDJELKO VASILJEVIC

O autoru:

Anđelko Vasiljević rođen je u Beogradu, gde živi i radi, a stalno je zaposlen u dnevnom listu Politika.

Fotografijom se bavi dugi niz godina i pored objavljivanja radova u matičnoj redakciji objavljuje svoje fotografije u raznim nedeljnicima i informativnim veb sajtovima.

Fotografije su mu objavljene na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, plakata, CD-ova i raznih publikacija.

Izložba fotografija Anđelka Vasiljevića „Znameniti Srbi - naši savremenici" u galeriji Tekelijanum u Budimpešti 2
Foto: Anđelko Vasiljević

Svoje fotografije je izlagao na više grupnih i samostalnih fotoizložbi u gradovima Srbije i inostranstvu: Beograd 3 puta, Šabac, Požarevac, Smederevo, Novi Sad, Pula-Istra, Temišvar…

Dobitnik je više nagrada: Godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije za fotografiju, Nagrada novinske agencije “Beta”, Nagrada međunarodnog festivala “Interfer” za društveno angažovanu foto reportažu, Nagrada za fotografiju na temu “April u Beogradu”, Nagrada Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu RTS-a, Nagrada “Interfer” ѕa sportsku reportažu, Gran pri Nagrada na međnaronom foto konkursu Srbija danas…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari