Izložba fotografija Beograda u godini korone do 15. maja u KC Grad 1Autor izložbe Nikola Vrzić Foto: N1

Izložba fotografija „Beograd 2020“ Nikole Vrzića, koja predstavlja njegov pogled na proteklu godinu, održava se u galeriji Kulturnog centra Grad.

Nikola Vrzić je video montažer N1, fotograf, a radio je i na brojnim dokumentarnim filmovima, kao i na video montaži muzičkih spotova.

Foto-dnevnik godine za nama, godine u kojoj je virus promenio i izgled grada. Fotografije Nikole Vrzića predstavljaju vizuelne beleške, kako autor navodi, promena u identitetu grada, javnom gradskom prostoru, ljudima koji ga svakodnevno koriste u iščekivanju, strahu, uzdrmanog poverenja.

Ovaj foto projekat autor je započeo kao reakciju na situaciju u kojoj smo se svi našli početkom prošle godine.

„Ideja je bila da se projekat realizuje pod nazivom ‘virus’, ali kako se vremenom pokazalo da se ništa brzo neće promeniti, skliznuo je u oblik fotodnevnika, tj beleženja svakodnevice u uslovima u kojima smo se našli. Taj prvobitini strah koji se pojavio i koji je bio sveprisutan, vremenom se transformisao u pitanje poverenja, na ličnim nivoima, u svakodnevnim odnosima i pitanje poverenja u institucije koje su donosile represivne mere. Čini mi se da smo sve vreme bili u nekom limbu, išćekivanju razrešenja situacije u kojoj smo se našli. To je osnovna ideja kojom sam se vodio radeći projekat“, navodi autor izložbe Nikola Vrzić, a prenosi N1.

Izložba u KC Gradu otvorena je do 15. maja.

Opširnije na sajtu N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari