Izložba fotografija"Zaustavljeni performans" u zrenjaninskom muzeju 1Foto: Lana Paunović

Na izložbi „Zaustavljeni performans“ multimedijalne umetnice Milane Lane Paunović Rajšić biće predstvaljene fotografije a izložba se otvara u Malom
salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u ponedeljak, 1. jula u 19 časova.

Milana Lana Paunović Rajšić je dobitnica prve nagrade na prošlogodišnjem likovnog konkursa 30X30, koji organizuje Kulturni centar Zrenjanina.

Na izložbi kojom se predstavlja zrenjaninskoj publici, biće zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine.

Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture.

Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije.

Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi u prtećem katalogu izložbe, jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transformacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju… ž

Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Milana Lana Paunović, multimedijalna umetnica, rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na slikarskom odseku u klasi profesora Mome Antonovića na ALU, u Beogradu 2022. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi i stvara u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari