Izložba „Izoštravanje medijske slike“ u užičkom Reflektoru 1

„Izoštravanje medijske slike“ je naziv izložbe koju će publika moći da pogleda u subotu, 28. septembra, od 19 do 22 časa u užičkoj galeriji Reflektor.

Izložba, koju su priredili Medijska opservatorija Refraktor i Befem i koju je publika videla u junu ove godine u Beogradu, ukazuje na stanje medijske pismenosti i načinima medijskog izveštavanja.

„Često čujemo od urednika i urednica ili vlasnika i vlasnica različitih medija kako se sadržaji kreiraju na osnovu onoga što građani i građanke traže i žele. Da li je baš tako? Da li nas je iko ikada pitao (a obaveza im je) da li, na primer, u novinama čitamo ono što odgovara životima koje živimo? Želimo da čujemo vaše mišljenje i zato… dođite da zajedno kreiramo medijske sadržaje kakve zaslužujemo“, navodi se u pozivu organizatora postavke.

Posetioci će moći da analiziraju izložene tekstove koji su objavljeni u Blicu, Danasu, Kuriru i Politici od 10. do 16. decembra 2018. godine.

„Medijska opservatorija Refraktor: izoštravanje medijske slike“ je projekat civilnog društva, koji su razvile nezavisne medijske analitičarke u okviru feminističkog kulturnog centra Befem i BeFem medijskog programa New Voices, New Spaces. Refraktor nastoji da prati i analizira medije u Srbiji i da u tumačenje njihovog sadržaja uključi i čitaoce i čitateljke. Zamišljen je kao virtuelni i realni prostor u kome će građani i građanke imati mogućnost da, na osnovu svog sistema vrednosti i potrebe za odgovornim i tačnim informisanjem, iznesu stav o načinu izveštavanja u pojedinim štampanim medijima i razumeju načine na koje medijske poruke (ne)doprinose održavanju i/ili podsticanju diskriminacije u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari