Izložba „Jedan izlog, jedna slika“ 1Foto: Z.V.

U okviru tradicionalnih Novembarskih dana kulture, kao prateći program 13. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, u Galeriji obojene svetlosti požarevačkog Centra za kulturu, otvorena je grupna izložba „Jedan izlog, jedna slika“.

Naime, reč je projektu Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ osmišljenom da se u dane LJubičevskih konjičkih igara izlozi u centru ulepšaju radovima članova ove likovne asocijacije. No, zbog epidemiološke situacije vezane za koronu, segment kada je više od pedeset slika trebalo da bude izloženo u izlozima je izostao te ljubitelji likovne umetnosti ovu izložbu, kao završni deo projekta, mogu da vide pod kupolama Centra za kulturu, naravno, u skladu sa preporukma vezanim za zaštitu od širenja bolesti COVID-19.

Izložba „Jedan izlog, jedna slika“ podržana je od strane Grada Požarevca i Kulturno prosvetne zajednice, dok će slike nastale u okviru projekta biti darivane najboljima na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u aprilu 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari