Izložba "Kosmički cvet" večeras u Rančićevoj kući 1Ljubinka Buba Đurđević (privatna arhiva)

Samostalna izložba slika pod nazivom „Kosmički cvet“ autorke Ljubinke Bube Đurđević biće otvorena večeras u 18 sati u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.

Kako je najavljeno, prilikom otvaranja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

Ljubinka Buba Đurđević (1947) rođena je u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, odsek keramika. Radila je dve decenije u Narodnom muzeju kao restaurator neolitke keramike i srednjevekovnog stakla, gde je izradila i brojne replike keramike i skulptura. Od 1972. godine je član ULUPUDS-a. Godine 1995. prelazi u SAD, da bi se u Los Anđelesu bavila restauratorskim poslovima antikviteta. U svojoj umetničkoj karijeri ostvarila je osam samostalnih i veliki broj grupnih izložbi; učesnica je likovnih kolonija. Dobitnica je više nagrada, od kojih izdvajamo otkupnu nagradu 22. Oktobarskog salona, kao i otkupnu nagradu Muzeja primenjenih umetnosti (1981). Živi i radi u Grockoj. Izložba traje do 10. aprila 2018. godine.

List Danas već je pisao o umetničkom radu i zanimljivostima koje su vezane za život Bube Đurđević u Americi, gde je živela i radila jedno vreme, i gde se susrela sa mnogim holivudskim zvezdama. O tome možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari