Izložba "Ne/promenljivo" do 12. aprila u Galeriji Haos 1

Izložba „Ne/promenljivo“ umetnice Ivane Milev, koja se otvara večeras u Galeriji Haos i trajaće do 12. aprila, deo je višegodišnjeg programa ovog izlagačkog prostora kojim se podržavaju mladi stvaraoci.

Ivana Milev će predstaviti publici svoje sklupturalne crteže – ambijentalne instalacije specifičnog likovnog jezika. Reč je o neprekidnom razbujavanju varijacija molekularnih formi, u toj meri da nam se prostorno ograničeni objekti, kakvi oni, po prirodi stvari, moraju biti, čine kao nizovi beskonačnosti.

„Poput anegdote o hotelu sa beskonačno mnogo soba, tako i beskrajno mnogo elemenata Ivanini radova uplivaju jedan u drugi, nestaju, ponovo se javljaju, pa se uvrću i obrću. Svaki za sebe, no ipak, tvoreći kompaktnu celinu, unedogled – poput kosmosa“, naveo je u tekstu povodom izložbe „Ne/promenljivo“ Luka Tripković.

Ivana Milev rođena je 1987. u Beogradu, gde je završila osnovne i magistarske studije 2011. na vajarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi Mrđana Bajića. Doktorirala je vajarstvo 2017. na istom fakultetu, pod mentorstvom Olivere Parlić Karajanković. Tokom studija bila je stipendistkinja Fonda za mlade talente Srbije i boravila na studentskoj razmeni školske 2009/10. na Aristotelovom univerzitetu u Solunu.

Ivana Milev do sada je imala 12 samostalnih i više od 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bila je 2013. stipendistkinja Kulturamt Diseldorf. NJeni radovi nalaze se u kolekciji Muzeja Zepter, u hotelu Courtyard Marriott u Beogradu, u kolekciji „Filip Moris“, kao i u javnom prostoru u Štutgartu i u privatnim kolekcijama. Od 2017. Ivana Milev je zaposlena kao profesorka u Srednjoj umetničkoj školi „Tehnoart Beograd“ na smeru Juvelir umetničkih predmeta. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. NJenu izložbu u Galeriji „Haos“ večeras će otvoriti istoričarka umetnosti Ivana Simeonović Ćelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari