Izložba Norberta Brunera u galeriji Funnel Contemporary na Dorćolu 1Foto: Promo

Galerija Funnel Contemporary u saradnji sa austrijskim Kulturnim Forumom priređuje samostalnu izložbu umetnika Norberta Brunera u izlagačkom prostoru na Dorćolu, u ulici Dunavska 21, a otvaranje događaja je predviđeno za 3. jun u 20 sati.

Norbert Bruner je austrijski konceptualni umetnik, a njegovi radovi su veoma pažljivo rađeni objekti od materijala kao što su akrilno staklo, klirit, kliritno ogledalo.

Precizno štampane tačke na akrilnom staklu pedantno složene na nekoliko akrilnih površina daju trodimenzionalnu sliku njegovim radovima. Često na njegovim radovima susrećemo poruke koje nas podstiču na razmišljanje.

Rečenice ili čak nekoliko reči u kombinaciji sa pažljivo izabranim fotografijama koje umetnik naknadno transformiše u detaljno raspoređene tačke on nastoji da na taj način replicira njegov doživljaj datog umetničkog dela.

Često gledajući njegov rad stiče se utisak da umetnik ima nameru da podseti na snagu sublimativnih poruka koje vešto sakrivene nastoje da osvoje posmatrača kroz njegovu znatiželjnu prirodu u otkrivanju dela koje stoji pred njim.

Norbert generiše objekte iz “izvora” svakodnevnog života i prenosi perceptivne strukture koje pozivaju gledaoca da učestvuje u stvaranju datog doživljaja na njemu svojstven način.

Bruner je diplomirao na Akademiji primenjenih umjetnosti u Beču. Trenutno živi i radi na relaciji Beč – Njujork. Njegovi radovi su uvršteni u značajne kolekcije širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari